Krijtverf aanbrengen

Je wilt de Classico, krijtverf gaan aanbrengen. Maar is deze verf wel echt geschikt voor jouw schildersklus? Wij helpen jou graag verder met het maken van de juiste keus. Hieronder leggen wij uit wanneer je krijtverf wel en niet kan toepassen. Ook leggen wij jou stapsgewijs uit hoe je de Classico krijtverf aanbrengt.

Wat is het verschil tussen krijtverf en gewone verf?

De Classico krijtverf van Pure and Original heeft een matte, poederachtige uitstraling. Krijtverf is voor 97% een mineraal product. Het zijn de natuurlijke grondstoffen die de krijtverf uniek maken. De krijtverf staat ook bekend op de diepe, intense kleuren.

De gewone verf wordt gemaakt van acrylaatdispersie. Een harssoort die werkt als bindmiddel. Deze verf is wel mat, maar heeft geen poederachtige uitstraling. Daarbij zijn de kleuren niet zo intens als bij een krijtverf.

Wil je meer weten over de voordelen van krijtverf? Lees dan hier verder.

Hoe gebruik je krijtverf?

De Classico krijtverf van Pure and Original is vrij gemakkelijk aan te brengen met een roller.

Bij de Classico krijtverf hoeft geen primer aangebracht te worden. Wel raden wij aan om nieuw gestuucte wanden te behandelen met de Wallfix. Dit voorkomt zuiging. Het is natuurlijk zonde als de eerste verf laag volledig in de wand verdwijnt.

Voor een goede dekking raden wij aan om 2 lagen Classico krijtverf aan te brengen. Dit zorgt ook voor een mooie volle, diepe kleur.

Wil je een authentieke uitstraling? Breng de krijtverf dan aan met een langharige kwast.

Kan krijtverf over kalkverf?

Heb je een wand waar de Fresco kalkverf op zit? En wil je aan de slag met de Classico krijtverf? Dan is dat geen probleem.

Zorg er ten alle tijden voor dat de Fresco kalkverf goed droog is. Dat houdt in dat de verf er minstens 48 uur op zit. Breng vervolgens een laag Fresco Special Fix aan.

Daarna kun je aan de slag met de Classico Krijtverf.

Kan krijtverf over behang?

Ja! Je kan heel goed de Classico krijtverf aanbrengen op glasweefsel behang. Glad of met een structuur, het kan beide.

Kijk uit met het aanbrengen van de Classico krijtverf op vliesbehang. Het behang moet echt heel erg goed vast zitten en onbeschadigd zijn. Anders komt het behang met verf van de wand af.

Kan krijtverf in de badkamer?

In principe kan je de Classico krijtverf aanbrengen in de badkamer. Maar de Classico krijtverf is niet tot nauwelijks afneembaar. Dit kan als onpraktisch worden ervaren. Wil je afneembare verf in de badkamer? Dan raden wij aan om voor de Licetto te kiezen.

Let op! Ten alle tijden is geen enkele verf geschikt voor het douche gedeelte in de badkamer. Hier worden toch echt tegels aangeraden.

Wij raden het niet aan op de Classico krijtverf toe te passen op het plafond in de badkamer. Voor een plafond is het van belang dat de verf deels ademd, of volledig is afgesloten. Hier raden Wij de DGL voor aan. Deze is ook bij ons te verkrijgen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Kan ik krijtverf aanbrengen op deuren?

De Classico Krijtverf kan in principe op houten deuren worden toegepast. Maar wij raden dit niet aan. De Classico Krijtverf is namelijk niet kras-en-slijtvast. Dus dit zorgt al snel voor kale en beschadigde plekken.

De deur is een gebruiksvoorwerp. Dit houdt in dat de deur zeer regelmatig wordt vast gepakt en wie weet, ook wel eens met de voeten word gebruikt. Deze handelingen zijn intensieve handelingen.

Als je een matte verf wilt toepassen, raden wij aan om de Carazzo van Pure and Original te gebruiken. Dit is een matte, kras-en-slijt vaste lakverf.

Kan ik krijtverf aanbrengen op meubels?

De Classico krijtverf is zeer goed toepasbaar op houten meubels. Voordat je de krijtverf aanbrengt op het meubel, is het belangrijk om te weten hoe het meubel is afgewerkt.

Is het behandeld met lak? Dan is het van belang om het meubel goed te ontvetten met Super Cleaner en vervolgens op te schuren. Vervolgens is het voldoende om het meubel af te werken met 2 lagen krijtverf.

Is je meubel onbehandeld? Dan raden wij aan om ook hier het meubel te ontvetten met Super Cleaner en vervolgens licht op te schuren. Breng 1 laag Omni Primer aan en werk af met 1 a 2 lagen krijtverf.

Is je meubel behandeld met een was of olie? Dan is het echt van belang om je meubel helemaal kaal te schuren. Anders hecht het product gewoon niet. Breng vervolgens 1 laag Omni Primer aan en werk het af met 1 a 2 lagen krijtverf.

Welke kleuren krijtverf zijn er?

Als je tot de conclusie bent gekomen dat de Classico krijtverf geschikt is voor jou project, dan ga je opzoek naar een mooie kleur. Maar welke kleuren zijn er? Krijtverf is verkrijgbaar in maar liefst 190 kleuren. Voor een overzicht van alle kleuren verwijzen wij je graag naar het kleurenoverzicht.

Bestel een kleurenkaart of A5-kleurenstaal om te checken hoe de kleur op jouw muur staat. Super handig! Bestellen kun je eenvoudig op de webshop of maak een afspraak bij ons in de winkel.

Tip! Houdt onze Instagram, Facebook of Pinterest in de gaten voor nog meer inspiratie.