Een badkamer zonder tegels

Je gaat aan de slag met de badkamer. Super leuk, maar je hebt nogal wat keuzes te maken. Want wat voor een vloertegels kies je? En wat voor een meubels vind je mooi? Maar vooral, wat ga je doen met de wanden? Ga je voor een badkamer zonder tegels? Dan is het belangrijk dat je de juiste verf keuze maakt. Wij helpen je graag verder met het kiezen van de juiste verf voor in de badkamer.

Verf in de badkamer

Pure and Original heeft diverse soorten verf die geschikt zijn voor het gebruik in de badkamer. Door verf toe te passen kun je eenvoudig kiezen voor een stijl die bij jou past. Zo kun je kiezen voor hele strakke wanden zoals de Classico krijtverf, maar ook voor een betonlook zoals de Marrakech Walls.

Het is belangrijk om te weten dat je nooit verf kunt toe passen in de douche ruimte. Deze ruimte wordt intensief nat gemaakt, waar de verf niet tegen bestand is. Om die reden raden wij altijd aan om in de doucheruimte tegels te plaatsen. Voor alle overige wanden, achter het bad, achter de wastafel is de verf wel geschikt.

Voor het plafond kan gebruik gemaakt worden van de Pure and Original verf. Maar aan te raden is om voor een ademende DGL te gaan. Wil je daar meer over weten? Klik dan hier.

De voordelen van verf

Het toepassen van verf heeft een aantal voordelen ten opzichte van een badkamer met tegels. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet voor jou;

  • Het heeft een strakke uitstraling.
  • De verf is gemakkelijk afneembaar.
  • Je hebt veel meer kleurkeuze dan met tegels.
  • Je kan zelf je ‘type’ verf kiezen. Ga voor een strakke uitstraling met de Licetto, voor een landelijke Fresco of ga voor de betonlook met Marrakech Walls. Allen geschikt voor vochtige ruimtes.
  • Je kunt de verf gemakkelijk zelf aanbrengen. Je hebt dus niet perse meer een vakman nodig.
  • Ben je de kleur zat? Dan verf je er gemakkelijk weer overheen.
  • De verf is goedkoper dan tegels.

Hygiëne in de badkamer

Vaak denken mensen dat een badkamer met tegels hygiënischer, dan badkamers zonder tegels. Dit komt voort uit het feit dat je tegels gemakkelijk kunt schoonmaken.

Maar verf hoe zit dat nou met verf? De meeste matte verven nemen snel vuil & vocht op en zijn niet of nauwelijks afwasbaar.

Maar dat geldt niet voor de verf van Pure & Original. Door de unieke en afwasbare eigenschappen is Licetto goed toepasbaar in de badkamer. Vuil & kalkaanslag zijn geen probleem. Hierdoor is het nog steeds erg gemakkelijk om je wanden af te nemen. En wat ook belangrijk is, de Licetto is en blijft mat. Ook na het afschrobben en boenen. is. De Fresco & Marrakech walls zijn ook goed toepasbaar in een badkamer nadat deze behandeld zijn met de Dead flat Eco sealer.

Een bijkomend voordeel zijn de niet bestaande voegen. Bij tegels heb je te maken met voegnaden. Deze zijn gevoelig voor schimmel wat ze dus minder hygiënisch maakt. Als je ervoor kiest om je badkamer te verven dan heb je niet te maken met deze voegen.

Welke verf kan in de badkamer?

In een badkamer kunnen diverse soorten verf worden toegepast. Zo hebben wij een verf voor iedere uitstraling. Houdt er wel rekening mee dat je nooit verf kan toepassen in het douche gedeelte. Hier zijn tegels een must.

Licetto

Licetto verf is een super matte, afwasbare muurverf. Met een egaal matte dekking en super reinigbaar ziet je muur er prachtig uit met de belangrijke functie dat je het kan schoonmaken en het kan gebruiken in vochtige ruimtes. Dus de Licetto is zeer geschikt voor een badkamer

Bij de Licetto heb je geen primer nodig. Breng enkel 2 lagen Licetto aan voor een goede dekking en voor een diepe, volle kleur.

Kalkverf

Fresco kalkverf is een 100% minerale en zeer milieuvriendelijke kalkverf met kleurnuances. De uitstraling wordt bepaald door de wijze van aanbrengen en de omstandigheden waaronder de verf wordt aangebracht. Kalkverf is bacterie- en schimmelwerend, luchtzuiverend, hygiënisch en co2 absorberend. Dit maakt de Fresco kalkverf zo geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Werk de Fresco kalkverf altijd af met de Dead Flat Eco Sealer. Deze beschermt de verf tegen water en vuil.

Breng eerst 1 laag Wallprim aan. Vervolgens ga je aan de slag met de Fresco kalkverf. Zet deze altijd op met een langharige blokkwast. Laat de Fresco kalkverf minstens 7 dagen drogen voordat je de Dead flat Eco Sealer aanbrengt.

Marrakech Walls

Met de Marrakech Walls geef je de muren een stoere betonlook of ook wel de exclusieve tadelakt look. Een stoere of juist een luxueuze sfeer in jouw badkamer. De techniek die je gebruikt is van invloed op de uiteindelijke kleur, uitstraling en structuur. Wil je wat extra diepte en reliëf creëren? Pas dan twee lagen Marrakech Walls toe. Werk de Marrakech Walls altijd af met de Dead Flat Eco Sealer. Deze beschermt de verf tegen water en vuil.

Breng bij de Marrakech Walls altijd eerst een laag Wallprim aan. Vervolgens zet je de Marrakech Walls op met een blokkwast en bewerk je de wand na circa 10min na met een spatel. Laat de Marrakech Walls minstens 7 dagen drogen voordat je de Dead Flat Eco Sealer aanbrengt.

Breng bij nieuw gestuucte wanden altijd eerst een laag Wallfix aan. Dit voorkomt verdere zuiging.

Kies jouw kleur.

Ben je eruit wil je graag een badkamer zonder tegels? Dan kun je opzoek naar een mooie kleur. In ons kleurenoverzicht vindt je alle kleuren op een rijtje. Klik op de kleur die je mooi vindt en zie meteen of die kleur in de gewenste kleur mogelijk is.

Bestel in de webshop eenvoudig een kleurenkaart of A5-kleurenstalen. Zo kun je thuis de kleur op de muur zien. Handig! Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze winkel.

Tip! Houdt onze Instagram, Facebook of Pinterest in de gaten voor nog meer inspiratie.