De voordelen van krijtverf

Ben je toe aan een nieuwe kleur op de wand op of je plafond? Dan begrijpen wij dat het kiezen van de juiste verf belangrijk is. Krijtverf is een zeer geschikte verf voor zowel de wanden als het plafond. Wij zetten graag de voordelen van krijtverf op een rijtje. Krijtverf is verkrijgbaar in maar liefst 190 kleuren. Voor een overzicht van alle kleuren verwijzen wij je graag naar het kleurenoverzicht.

Wat zijn de voordelen van krijtverf?

De Classico krijtverf van Pure and Original heeft diverse voordelen ten opzichte van andere verf soorten en merken. Een aantal opvallende voordelen zijn:

  • Krijtverf is een hele matte verf die door zijn matte uitstraling een super mooi eindresultaat geeft
  • Krijtverf is voor 97% een mineraal product. Het zijn de natuurlijke grondstoffen die de krijtverf uniek maken. Hiermee kan je dus de mooiste kleurencombinaties krijgen. Krijt is een belangrijke grondstof voor deze verf.
  • De verf wordt gemengd met 100% natuurlijke pigmenten. Dit maakt de verf milieuvriendelijk.
  • Door het gebruik van hoogwaardige grondstoffen, heeft de krijtverf van Pure and Original een zeer diepe intense en volheid van kleur.
  • Krijtverf heeft een fluweel en poederachtige uitstraling. Waar een normale muur verf veelal een glans heeft, is de Krijtverf een geheel andere verf.
  • De krijtverf kan aangebracht worden zonder eerst een primer toe te passen.
  • Krijtverf is toepasbaar op muren, plafond maar ook op meubels en woonaccessoires.

Hoe breng je krijtverf aan?

Je kan de Classico krijtverf op diverse manieren aanbrengen. Het is belangrijk om van te voren te weten welke uitstraling je wilt creëren.

Als je de Classico krijtverf aanbrengt met de roller ontstaat er een mooie matte uitstraling.

Wil je liever een authentieke uitstraling? Dan adviseren wij om de Classico Krijtverf aan te brengen met een langharige kwast.

Bij de Classico krijtverf hoeft geen primer aangebracht te worden. Wel raden wij aan om nieuw gestuucte wanden te behandelen met de Wallfix. Dit voorkomt zuiging. Het is natuurlijk zonde als de eerste laag verf volledig in de wand verdwijnt.

Op nieuwe, maar ook bestaande wanden raden wij aan om 2 lagen krijtverf toe te passen. Niet alleen voor een goede dekking, maar ook voor een mooie volle en diepe kleur.

Het voordeel van krijtverf is dat iedereen dit kan aanbrengen.

Wat zijn de nadelen van krijtverf?

Classico Krijtverf heeft eigenlijk geen nadelen! Het enige nadeel is, dat als je er eenmaal mee gewerkt hebt, je niets anders meer wilt! Niet alleen vanwege de unieke kleuren maar zeker ook door de verwerking. Krijtverf is geen schoolbordverf. Ook al doet de naam dit wel vermoeden. Wel vraagt krijtverf de juiste voorbereiding om het aan te brengen. Wij helpen je graag om ervoor te zorgen dat je het beste resultaat krijgt.

Is krijtverf vlekgevoelig?

Classico Krijtverf is licht afwasbaar matte verf. Wil je het daarom in een vochtigere omgeving zoals de keuken gebruiken? Dan raden wij je de Licetto muur verf van Pure and Original aan. Dit type muurverf is ook een matte maar echt supergoed reinig baar.

Is krijtverf duur?

De Classico krijtverf van Pure and Original kost iets meer dan de gewone matte muurverf. Maar dat heeft vooral te maken met het rendement. Waar bij andere verf het rendement vaak 1 op 5 is, is het rendement bij de Classico krijtverf 1 op 10. Hierdoor behaal je veel meer vierkante meters uit een liter.

Bij het aanbrengen van de Classico krijtverf is geen wallprim vereist. Dit is een voordeel van krijtverf. Op nieuw gestucte wanden raden wij wel aan een Wallfix toe te passen i.v.m. de zuiging.

Voor 10m2 Classico krijtverf ben je ongeveer €50,- kwijt

Ontvang een gratis verfkwast!

Bestel jij in onze webshop de Classico krijtverf? Dan ontvang je er tijdelijk een gratis kwast bij.

Wil je graag advies op maat?

Wij zijn er voor jou en je huis. Of je nu een kamer of je hele huis opnieuw wilt aankleden en inrichten, je materialen wilt kiezen of een vraag hebt, wij zijn er om jouw droomhuis werkelijkheid te maken. Met eenvoudige stappen creëren wij samen een thuis. Maak via onderstaande button eenvoudig een afspraak met een van de stylisten.