Inspiratie voor de babykamer

Is er een kleintje onderweg? Gefeliciteerd! Voordat jouw kleintje geboren wordt moet je aan de slag met de babykamer. Naast het uitzoeken van een mooie kleur, is het ook belangrijk om de juiste verf toe te passen. Zeker als je ook aan de slag gaat met het verven van wat meubels. Hoe kies je de juiste verf voor de babykamer? Wij geven je graag inspiratie en advies waar je op moet letten.

Welke verf is geschikt voor de babykamer?

Alle verf van Pure and Original is gemaakt op waterbasis. De verf bestaat voor 97% uit mineralen en 100% natuurlijke pigmenten. Dit zorgt ervoor dat inpriciepe alle verf geschikt is voor een babykamer.

Het is praktisch om te kiezen voor een afneembare muurverf zoals de Licetto. Of de Fresco kalkverf en Marrakech Walls als ze zijn afgewerkt met de Dead Flat Eco Sealer.

Met kinderen is er nu eenmaal meer kans op vuil. Door te kiezen voor een afwasbare muurverf kun je de muur eenvoudig afnemen met een doekje.

Uiteraard kan je ook de Classico Krijtverf toepassen in de babykamer. Maar deze verf is niet afneembaar.

Babykamer inspiratie voor meubels

Ja zeker! Ook alle lakverven van Pure and Original zijn gemaakt op waterbasis. Hierdoor is de verf niet schadelijk voor jouw kleintje.

Pure and Orignal heeft 3 soorten lakverven.

De Carazzo is een matte, kras en slijtvaste lak. Deze lak is zeer geschikt voor meubels die intensief gebruikt worden. Denk hierbij aan de commode, een ledikant maar ook de eetstoel.

De Eggshell is een zijdeglans lak. Dit is een van de meest gebruikte lakken voor binnen. Deze lak is geschikt voor meubels die iets minder intensief gebruikt worden zoals een kledingkast en decoratieplanken.

De High Gloss is een hoogglans lak. Deze lak geeft een mooie chique uitstraling. Maar zoals iedere hoogglans lak is deze gevoelig voor ‘vette’ handafdrukken.

Nog meer inspiratie voor de babykamer, kies de juiste kleur!

Voor het kiezen van een kleur is persoonlijke smaak vooral belangrijk. Wat jij mooi vindt hoeft een ander niet mooi te vinden en andersom natuurlijk.

Bij een babykamer wordt er vaak gekozen voor een zachte, warme kleur. Vrolijke kleuren zijn bijvoorbeeld roze, rood, paars, en geel. Wil je liever een rustige kleur? Ga dan voor beige, groen of blauw.

Wist je dat kleuren stimulerend werkt voor kinderen? Ga niet aan de slag met teveel kleuren, dat kan ook een onrustig effect hebben.

Welke muur geef je een kleur?

Je kan ervoor kiezen om alle muren in de kamer te verven, maar je kan je ook beperken tot een accentmuur. De wand met de meeste lichtinval is vaak de beste keuze. Twijfel je? Onze styliste helpt je graag verder.

Combineer verf met behang

Door een combinatie met verf en behang te maken ga je voor een speelse actieve kamer. En wij hebben in de winkel veel leuke behangetjes voor jouw kleintje.

Je hoeft niet meteen de gehele wand te behangen. Je kunt ook kiezen voor een cirkel, een vlak op de wand of voor een behangpaneel. Zo is je behang een extra toegevoegd accent. En het voordeel van een behangpaneel is dat je het behang gemakkelijk kunt wijzigen als je kleintje groeit.

De kleuren van Pure and Original matchen goed met de diverse soorten behang. Kijk in ons kleurenoverzicht voor een totaal overzicht van alle kleuren.

Wil je graag advies op maat?

Heb je wat inspiratie voor de babykamer opgedaan, maar wil je graag ons advies? Wij zijn er voor jou en je huis. Of je nu de babykamer wilt aankleden en inrichten, je materialen wilt kiezen of een vraag hebt, wij zijn er om jouw babykamer werkelijkheid te maken. Met eenvoudige stappen creƫren wij samen een fijne plek voor jouw kleintje. Maak via onderstaande button eenvoudig een afspraak met een van de stylisten.

Tip! Houdt onze Instagram, Facebook of Pinterest in de gaten voor nog meer inspiratie.