Marrakech Walls aanbrengen

Je wilt de Marrakech Walls gaan aanbrengen. Maar is deze verf wel echt geschikt voor jouw schilderklus? Wij helpen jou graag verder met het maken van de juiste keus. Hieronder leggen wij uit wanneer je de Marrakech Walls wel en niet kan toepassen. Ook leggen wij jou stapsgewijs uit hoe je de Marrakech Walls kunt aanbrengen.

Wat is Marrakech Walls?

De Marrakech Walls van Pure and Original staat bekend om zijn unieke en tijdloze esthetiek. Het biedt een prachtige combinatie van textuur, diepte en subtiele kleurvariaties die je muren tot leven brengen. De Marrakech Walls is geïnspireerd op de traditionele kalkpleisters van de marrokaanse stad; Marrakech.

De Marrakech Walls is een 100% natuurlijke verf die gemakkelijk aan te brengen is. Je hebt geen gespecialiseerde vaardigheden nodig om een prachtig en uniek eindresultaat te behalen.

Wil je meer weten over de voordelen van Marrakech Walls? Lees dan hier verder.

Wat is het verschil tussen Marrakech Walls en Beton Ciré?

Beide producten hebben een betonlook uitstraling. Het grootste verschil zit in tussen deze producten zit in het materiaal. De Beton Ciré uit cement wat wordt aangemengd met hars. De Marrakech Walls van Pure and Orignal bestaat daarentegen uit 100% minerale verf die ademend is.

Bij beide producten kun je kiezen voor een matte of hoogglans afwerking.

Een voordeel van de Marrakech Walls ten opzichte van de beton Ciré is dat je het gemakkelijk zelf kunt aanbrengen. Hierdoor bepaal je zelf hoe druk jou wand wordt.

Marrakech walls aanbrengen – zo doe je het

De Marrakech Walls aanbrengen van Pure and Original is zeer gemakkelijk zelf te doen. Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk om te weten of de wand nieuw gestuuct is. In dit geval dient de Wallfix van Pure and Original aangebracht te worden, om de zuiging op te heffen. Bij eerder behandelde wanden is dit niet van toepassing.

Vervolgens breng je de Wallprim van Pure and Original aan op de muur. De Wallprim is op kleur gemaakt. Deze primer zorgt voor een goede, hechtende en isolerende ondergrond, wat zeer belangrijk is. 

Tot slot krijgt je project vorm. Eindelijk, nu kun je de Marrakech Walls aanbrengen! Dit doe je met behulp van een verfroller, kwast en een spatel. De Marrakech Walls breng je aan met de verfroller of een langharige blokkwast. Laat het circa 10 minuten aandrogen en creëer vervolgens het wolkerige effect met de spatel. Hierbij is het belangrijk dat je met lange halen een rustiger eindresultaat gaat krijgen, dan met kleine halen. Dus vooraf moet je voor jezelf duidelijk hebben, of je een rustiger of drukkere muur wilt hebben.

Het is belangrijk dat één persoon de Marrakech Walls aanbrengt, omdat iedereen zijn eigen slag heeft en je dus verschil gaat zien anders.

Moet je de betonlook muur na behandelen?

Indien je wilt dat je wand water en vuilafstotend wordt raden wij aan om de Marrakech Walls te sealen met de Dead Flat Eco Sealer. Na het aanbrengen van de Marrakech Walls dien je minstens 7 dagen te wachten voordat je de Dead Flat Eco Sealer aanbrengt. Je dient 2 dunne lagen aan te brengen met een langharige blokkwast. De sealer heeft een matte uitstraling.

Ook kun je kiezen voor de Italian Wax. Deze beschermt ook je wanden en maakt ze waterafstotend. Het grote verschil is dat je bij dit product kunt kiezen voor een matte of hoogglans afwerking. Breng de Italian Wax aan met doek en maak cirkelende bewegingen. Na droging heeft de wax een matte uitstraling. Maar als je vervolgens de wax gaat oppoetsen met een katoenen doek ontstaat er een hoogglans effect.

Wil je dat de Marrakech walls licht afneembaar is? Kies dan voor de Kalkzeep. Deze zeep maakt de ondergrond licht afneembaar en verdiept de kleur. Voor het aanbrengen van de kalkzeep gebruik je een doek. Door cirkelende bewegingen te maken verzadig je de ondergrond. Verwijder het overtollige zeep met een schone doek. De kalkzeep heeft een zijdeglans uitstraling.

Marrakech Walls in de keuken

De Pure and Original Marrakech Walls is goed toepasbaar in de keuken. Zelfs achter de kookplaat! Het enige wat belangrijk is als je de Marrakech Walls aanbrengt achter de kraan of kookplaat, is om de Dead Flat Eco Sealer toe te passen. Deze zorgt ervoor dat je de wand gemakkelijk kan afnemen.

Marrakech Walls in de badkamer

Het toepassen van de Marrakech Walls in de badkamer is gemakkelijk. Voor de badkamer raden wij altijd aan om gebruik te maken van de Dead Flat Eco Sealer. De badkamer is een vochtige ruimte, waar die je graag gemakkelijk afneemt.

Let op, de Marrakech Walls is niet toepasbaar in de doucheruimte. Tegen zoveel water/vocht is de verf niet bestand. In deze ruimte raden wij tegels aan.

Kan Marrakech Walls over behang heen?

Marrakech walls is niet geschikt om over behang heen toe te passen. De ondergrond moet absorberend en niet waterafstotend zijn. Als je de Marrakech Walls aanbrengt op behang is de kans zeer aannemelijk dat het er samen met het behang vanaf komt.

Kun je de muren nog bijwerken na het aanbrengen?

Nee. Als de Marrakech Walls éénmaal is gedroogd kun je deze niet meer bijwerken. De aanzet zal dan namelijk altijd zichtbaar zijn. En dat is zonde natuurlijk.

Welke kleuren zijn er verkrijgbaar?

Als je tot de conclusie bent gekomen dat de Marrakech Walls van Pure and Original geschikt is voor jou project, dan ga je opzoek naar een mooie kleur. Maar welke kleuren zijn er? Er zijn maar liefst 173 kleuren beschikbaar voor de Marrakech Walls. Voor een overzicht van alle kleuren verwijzen wij je graag naar het kleurenoverzicht.

Bestel een kleurenkaart of A5-kleurenstaal om te checken hoe de kleur op jouw muur staat. Super handig! Bestellen kun je eenvoudig op de webshop of maak een afspraak bij ons in de winkel.

Tip! Houdt onze InstagramFacebook of Pinterest in de gaten voor nog meer inspiratie.