Het schilderen van metaal

Metaal kan een prachtig en duurzaam materiaal zijn voor allerlei toepassingen, maar soms wil je het een persoonlijk tintje geven door het te schilderen. Of het nu gaat om het opfrissen van de radiator of de brievenbus, wij helpen je graag verder. Hieronder leggen wij uit welke verf je nodig hebt, maar ook hoe je metaal kan schilderen.

Welke verf is geschikt voor metaal?

In de collectie van Pure and Original vindt je 2 sterke aflakken die geschikt zijn voor het schilderen van metaal. Het gaat om de Traditional paint Eggshell en de Traditional pain High Gloss. Beide laksoorten zijn niet alleen sterk, maar ook krasvast. De verf is op waterbasis en gemaakt van 100% natuurlijke mineralen.

De Traditional paint Eggshell is een aflak met een zijdeglans uitstraling. De zijdeglans afwerking is nog altijd de meest gekozen uitstraling voor in het interieur. Een subtiel glanzend oppervlak dat licht reflecteert zorgt voor een elegante uitstraling.

De Traditional paint High Gloss is een aflak met een hoogglans uitstraling. Hoogglans lak is chique, tijdloos en straalt klasse uit. Een strakke en glanzende uitstraling geven oppervlakken een luxe en verfijnde uitstraling.

Welke primer is nodig voor metaal?

Het is niet alleen belangrijk om te weten of de primer geschikt is voor staal, maar ook of de primer wel samen gaat met het afwerking product.

De Omniprim Pro van Pure and Original is een hoogwaardige universele primer. Deze primer is geschikt voor zowel de Traditional paint Eggshell als voor de Traditional paint High Gloss. De Omniprim Pro wordt op kleur gemaakt waardoor je een mooie volle kleur krijgt bij het eindresultaat.

Kan je de verf toepassen op stalen deuren & kozijnen?

Ja zeker. Soms zijn er in een woning stalen deuren en kozijnen toegepast om onderhoudsvrije redenen. Heel fijn natuurlijk, maar wat als je de kleur niet mooi vindt? Dan kun je deze rustig schilderen met de verf van Pure and Original. De Eggshell en de High Gloss van Pure and Original zijn uitermate geschikt om aan te brengen op deuren en kozijnen. Deze verf kan je zelfs toepassen aan de buitenzijde van je woning, want de verf is geschikt voor buitengebruik.

Kan je de verf toepassen op de radiator?

Ja zeker. De radiator is een essentieel onderdeel van ons interieur dat vaak over het hoofd wordt gezien. Het schilderen van de radiator biedt de mogelijkheid om zowel functionaliteit als design samen te brengen waardoor het naadloos aansluit om jouw interieur. Want met de verf van Pure and Orginal bepaal jij zelf welke kleur de radiator krijgt. Kies je voor een opvallende kleur? Of laat je de radiator ‘weg vallen’ door het dezelfde kleur als de wand te geven?

Ga voor een subtiele glans met de Traditional paint Eggshell of kies voor een intense glans met de Traditional paint High Gloss.

Kan je de verf buiten toepassen?

Zowel de Traditional paint Eggshell als de Traditional High Gloss van Pure and Original kunnen buiten worden toegepast. Eveneens als de Omniprim Pro. Zo kun je gerust aan de slag met een buiten project zoals het schilderen van een hekje, de brievenbus of meubels.

Hoe schilder je het metaal?

  1. Reinigen het oppervlak met de Pure & Original Super Cleaner.
  2. Vervolgens ga je het oppervlak licht opschuren. Heb je last van losgeraakte verflagen, roest of kalk? Dan dient dit volledig verwijdert te worden voordat je aan de slag kunt met de volgende stap.
  3. Breng vervolgens een laag Omniprim Pro aan. Dit kun je het beste met een kwast of roller doen, afhankelijk van de bewerking van het oppervlak & wat je zelf het prettigst vind natuurlijk.
  4. Ald de Omniprim gedroogd is kun je aan de slag met de aflak. Breng 2 lagen Traditional Paint Eggshell / High-Gloss aan. Tussendoor raden wij aan op het oppervlak even licht op te schuren schuren en te ontstoffen. De aflak kan ook weer met een kwast of roller worden aangebracht.

Welke kleuren zijn er mogelijk?

Als je tot de conclusie bent gekomen dat de Traditional paint Eggshell of de Traditional paint High Gloss iets voor jou is, dan ga je opzoek naar een mooie kleur. Maar welke kleuren zijn er? Beide verf soorten zijn er in maar liefst 190 kleuren. Voor een overzicht van alle kleuren verwijzen wij je graag naar het kleurenoverzicht.

Tip! Houdt onze InstagramFacebook of Pinterest in de gaten voor nog meer inspiratie.