Populaire kalkverf kleuren

Ben je toe aan een nieuwe kleur op de wand of op het plafond? Wij begrijpen dat het kiezen van een kleur heel persoonlijk is. Daarnaast is er een ruime keuze aan kleuren waar je uit kunt kiezen. Wij helpen je graag op weg door de werking van Fresco kalkverf uit te leggen. Daarnaast hebben wij de 5 meest gekozen kalkverf kleuren voor jou op een rijtje gezet. Voor een overzicht van alle kleuren verwijzen wij je graag naar het kleurenoverzicht.

Wat is de kleurentrend?

Door de jaren heen zijn er veel verschillende kleurentrends geweest. Zo waren in de jaren 50 de pasteltinten een trend, terwijl er in de jaren 70 meer gekozen werd voor de rustgevende mosgroene kleur. En dat veranderde compleet in de jaren 80 en 90. Er werd volop gekozen voor (veel) kleur. Paars, geel blauw, alles was mogelijk. En toen wij rond 2000 in de crisis belanden, deden wij ook in het interieur een stapje terug. De kleuren werden subtiel en zacht van kleur.

Een kleurentrend in het interieur duurt vaak 5-10 jaar en is vaak een opvolging van de modetrends. De verwachting is dan ook dat wij de aankomende jaren weer meer kleur gaan zien in het interieur. Het mag allemaal weer wat uitbundiger en kleurrijker. Bij de kalkverf kleuren zal dit niet anders zijn. Wij zien de eerste kleurrijke Fresco kalkverf bestellingen al binnen komen.

Wat is het voordeel van kalkverf?

De Fresco kalkverf van Pure & Original is een duurzame verf, die op authentieke wijze gemaakt wordt door mensen met passie voor het vak. De verf is 100% mineraal en gekleurd met 100% natuurlijke en organische pigmenten, dus milieuvriendelijk. De uitstraling is extreem mat, uw muren krijgen een ā€˜verweerdeā€™, doorleefde uitstraling die mooier en mooier wordt naarmate de tijd verstrijkt.

De Fresco kalkverf van Pure & Original is:
Onbrandbaar, schimmel- en mos werend.
Voorkomt vochtproblemen, ademt en sluit de muur niet af. Ook geeft Fresco kalkverf van Pure and Original niet af.

Hoelang blijft kalkverf goed?

Na het aanbrengen van de Pure and Original Fresco kalkverf kun je in principe levenslang genieten van de mooie kalkverf muur.

De houdbaarheid van de kalkverf die is aangebracht op de wand, blijft in principe levenslang goed. Maar het is wel mogelijk dat met verloop van tijd een kleurverandering ontstaat. Dit behoort bij de eigenschappen van het minerale product.

Mocht je nog een restje Fresco kalkverf over hebben? Dan kun je deze in originele verpakking op een droge, vorstvrije plaats 12 maanden bewaren.

Is kalkverf duur?

De Fresco kalkverf van Pure and Original is een klein beetje duurder verf dan een gewone matte muurverf. Maar dat heeft natuurlijk alles te maken met de unieke uitstraling die je creƫert.

Wat Fresco kalkverf vooral wat duurder maakt is het feit dat je naast de kalkverf ook een wallprim van Pure and Original nodig hebt.

Voor 10m2 Fresco kalkverf ben je ongeveer ā‚¬115.- kwijt. Dat is voor 1 laag wallprim & 1 laag kalkverf.

Je kan naderhand ook nog de Pure and Original dead flat eco sealer toepassen zodat de muur afneembaar is.

Welke kleuren kalkverf zijn er?

Pure & Original heeft maar liefst 173 kleuren die verkrijgbaar zijn in de Fresco kalkverf. De collectie bestaat uit een groot aantal prachtige kleuren, van zachte pastelkleuren tot diepe tinten, van koele tot warme tinten en alles er tussen in.

Bekijk de Pure & Original kleuren in ons kleurenoverzicht en vind de kleur voor jouw interieur.

Hoe ontstaan de nuances in kalkverf?

De kleur nuances in Fresco kalkverf ontstaan vanzelf. De nuances worden namelijk gecreƫerd door de ingrediƫnten waar de verf uit ontstaat, waar kalk een belangrijk onderdeel van is.

Voor een ‘gewone’ Fresco kalkverf muur hoef je niets speciaals te doen. De eerste laag kan sterke kleurnuances vertonen, deze verzachten na het aanbrengen van de tweede laag.

De kleurnuances zullen bij een donkere kleur beter zichtbaar zijn dan wanneer de verf wordt toegepast in een lichte kleur.

Kun je kalkverf overschilderen?

Een vraag die veel liefhebbers van kalkverf bezig houdt is of de verf over te schilderen is.

Het antwoord daarop is; JA! Na droging is de Fresco, kalkverf van Pure and Original direct over te schilderen met een nieuwe laag Fresco. Wil je de kalkverf overschilderen met latex of een andere verfsoort? Breng dan eerst minimaal Ć©Ć©n laag Fresco Special Fix aan.

Welke kalkverf kleuren zijn er in 2023 populair?

De Fresco kalkverf van Pure and Original is in vele kleuren beschikbaar. En welke kleur je uiteindelijk kiest hangt helemaal af van jouw stijl en wensen.

In onze webshop zien wij dan ook de Fresco kalkverf in diverse kleuren voorbij komen. Maar er zijn een aantal kleuren die wij met regelmaat voorbij zien komen. Daarom hebben wij voor jou een top 5 Fresco kalkverf kleuren opgesteld.

Met stip op 1 staat de kleur; Old Linen. Deze warme, maar lichte kleur doet het al jaren super. De kleur is gemakkelijk te combineren met andere kleuren, maar past ook in vele stijlen thuis.

Op 2 staat de kleur; Artisan Tan. Een warme bruin tint. Net wat donkerde dan de Old Linen, dus deze kleur geeft wat meer kleurnuance.

Op 3 staat de kleur; Nutmeg Powder. Een vrolijke kleur die warm oplicht als de zon schijnt.

Op 4 staat de kleur; Dry Terra. Deze stoere, spannende kleur geeft een prachtige kleur nuance. Zo creƫer je eenvoudig een speels interieur.

En op 5 staat de kleur; Black Smoke. Deze kleur zien wij al lange tijd in de top 5. Deze stoere kleur geeft je interieur wat meer pit.

Ga aan de slag met Fresco kalkverf.

Krijg jij ook al zin om aan de slag te gaan met een van de Fresco kalkverf kleuren? Bestel een kleurenkaart of A5-kleurstalen om te checken hoe de kleur op jouw muur staat. Super handig! Bestellen kun je eenvoudig op de webshop of maak een afspraak bij ons in de winkel.