Muurverf kleurencombinatie

Voordat je de woonkamer gaat schilderen, wil je graag eerst inspiratie opdoen. Wij laten je graag een aantal voorbeelden zien van muurverf kleurencombinaties. Van koele neutrale kleuren tot gedurfd en helder, deze combinaties voegen zeker persoonlijkheid toe. Daarnaast geven wij je ook een aantal klus tips. Ga er dus goed voor zitten en wij helpen jou aan de perfecte muurverf kleurencombinatie!

Welke muurverf kleurencombinatie kan ik maken?

Om je interieur aan te passen naar jouw smaak is het van belang om diverse muurverf kleurcombinaties te maken. Maar hoe behoud je rust als je met meerdere kleuren werkt? Door een goede kleurencombinatie en verhouding te maken. Wij houden altijd de regel 60-30-10 aan. 60% basis kleur, 30% nuance kleur en 10% accent kleur. De 60% bestaat uit de grootste oppervlakte zoals je wanden. 30% bestaat uit dat ene wandje in een kleur en eventueel meubels in een kleur. 10% komt voor in je accessoires en textiel.

Een aantal kleuren die mooi bij elkaar passen zijn bijvoorbeeld: Polar Blue met Pigeon Grey en Chalk White. Old Linen met Saharadust en Island White. Of ga voor Drift met Black Smoke en een vleugje Old Red. En als je echt van kleuren houd zijn de kleuren Skin Powder met Warm White & Blue misschien wel iets voor jou.

Wat moet ik nu gebruiken als muurverf kleurencombinatie?

Voordat je kunt starten met het schilderen van de woonkamer moeten eerst de kleuren bepaald worden. Maar dat is nog wel eens lastig. Want hoe mooi sommige kleurencombinaties ook zijn, niet alles past bij jou. Het is belangrijk dat je voor kleuren kiest waar je blij van wordt, waar je thuis voelt.

Een klein voorbeeld, je bent gek op paars maar je bent niet zo’n fan van geel. De trendkleur op dat moment is geel en je ziet een kleurencombinatie waarbij je denkt; wauw! Stap je dan toch over na geel? Of ga je opzoek naar een mooie kleurencombinatie met paars? Je kijkt dagelijks naar deze kleur, dus het is belangrijk dat jij daar gelukkig van wordt.

De kleuren die veel worden gekozen voor het schilderen van de woonkamer zijn naturel, blauw en aarde tinten. Dit zijn rustige kleuren die goed te combineren zijn met andere, opvallende kleuren. Rustige tinten zijn bijvoorbeeld Ashes, Old linen en Caramel. Combineer deze rustige kleuren met tinten zoals Belgian Wilderness, Old Ocre en Terracotta.

Hoe schilder ik mijn woonkamer?

Voordat je gaat beginnen met het schilderen van de woonkamer is het belangrijk om een overzicht te hebben van wat je gaat schilderen en welke kleuren je gaat gebruiken. Ga je alleen de wanden verven, of ga je ook aan de slag met de kozijnen en deuren? Verschillende ondergronden, vragen om andere behandeling. Dus denk goed na over eventuele primers, aflak, en soorten muurverf.

Als je gaat starten met het schilderen van de woonkamer, dan is het belangrijk om de wanden even goed na te lopen. Zijn er nog gaatjes die gevuld moeten worden? Zijn er oneffenheden die nog weg geschuurd moeten worden? Start hier als eerste mee. Bij het schilderen van de kozijnen moeten deze altijd eerst ontvet worden & vervolgens geschuurd worden.

Als je netjes te werk wilt gaan, is het aan te raden om plinten, kozijnen (en het plafond) af te plakken. Ga voor een tape die geschikt is voor de wanden en geschilderde ondergronden. Voor het afplakken van de ramen kun je het beste gele tape gebruiken. De vloer en eventuele meubels kun je het beste even afdekken met plastic.

Voordat je kan starten met het schilderen van de woonkamer moeten ook alle materialen in huis zijn. Niet alleen de verf, maar ook de rollers en verfkwasten.

Vervolgens kun je aan de slag gaan met het schilderen van de woonkamer. Breng de juiste laagdikte aan. Niet te dik, maar ook zeker niet te schraal. De banen moeten goed in elkaar overvloeien, maar niet beginnen te druipen.

Ben je klaar met het schilderen van de woonkamer? Vergeet dan niet om alle tape te verwijderen. Doe dit als de verf nog nat is. Zodra de verf is opgedroogd, heb je kans dat je ook wat opgedroogde verf mee trekt. En dat wil je natuurlijk niet.

Heb je vragen of twijfels? Neem dan gerust contact op met onze specialist.

Schilder je eerst de muren of de kozijnen?

Als je de woonkamer gaat schilderen, adviseren je om eerst de kozijnen te schilderen. Bij de kozijnen is het altijd van belang om te schuren, en dit zorgt voor veel stof. Je kunt niet als je net de wanden heb geschilderd, beginnen met schuren. Dan trekt dat stof allemaal in je verf. Zonde van al je harde werk. Daarnaast is het makkelijker om muurverf van je kozijnen af te vegen dan andersom. Als je een foutje maakt met schilderen, dan is het zo opgelost.

Wat kost het om een woonkamer te schilderen?

Uiteindelijk heb je de juiste muurverf kleurencombinatie. De volgende stap is om naar de kosten te kijken. De kosten van het schilderen van de woonkamer hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat en hoeveel je gaat schilderen. Ga je alleen aan de slag met een wand? Of ga je alle wanden & kozijnen doen? En hoe groot is jouw woonkamer?

Om je een kleine indicatie te geven zijn wij er vanuit gegaan dat je woonkamer ongeveer 40m2 wand oppervlakte heeft.

Bij het aanbrengen van de Classico Regular, een matte krijtverf, heb je ongeveer 3.5L nodig. De kosten zouden dan ongeveer uitkomen op €175.-

Bij het aanbrengen van de Licetto, de afneembare matte muurverf, heb je ook ongeveer 5L nodig hebben. De kosten komen dan uit op ongeveer €275.-

Bij het aanbrengen van de Fresco Kalkverf heb je ongeveer 3.5L wallprim nodig en 5L fresco. De kosten hiervoor zouden dan ongeveer uitkomen op €445.- Dit is inclusief de Fresco blokkwast.

Deze kosten zijn inclusief een roller, kwast & tape.

Hoe creëer je een unieke muurverf kleurencombinatie?

Unieke muurverf kleurencombinaties vergt creativiteit. Voor de één is dat iets natuurlijks, waar het voor één ander wat lastiger is. Creativiteit is lastig om aan te leren. Maar je kunt je natuurlijk ook laten inspireren door mooie kleurencombinaties. Om je wat op weg te helpen delen wij een aantal uniek geschilderde woonkamers met jou.