Pure & Original Kalkverf Misttechniek

Effect: Een doorleefd en persoonlijk karakter, Pure & Original Kalkverf Misttechniek door een poederig kalklaagje op de muren.

Wat heb je nodig voor Kalkverf?

 • Pure & Original Wallprim
 • schuurpapierPure & Original Kalkverf misttechniek
 • verfbakjes
 • verfrollers
 • kwasten
 • Pure & Original Kalkverf (één andere kleur als de Wallprim)
 • spons

Stap voor stap:

 1. Breng met een blokkwast een grondlaag Wallprim aan (10% verdunnen met water) in dezelfde kleur als de eerste laag kalkverf.
 2. Laat minstens 12 uren drogen.
 3. Breng met een blokkwast een laag kalkverf aan in, dikke verticale banen. (verdunnen met 15% water)
 4. Laat deze laag 8 uur drogen.
 5. Nu komt het moment waar je het misteffect creëert. Dit doe je door een tweede laag verf in een andere kleur op de eerste laag te tamponneren.
 6. Neem een kleine hoeveelheid kalkverf en leng deze aan met water (1 deel verf en 8 delen water). Je hebt nu een heel waterig mengsel.Pure & Original Kalkverf misttechniek
 7. Neem een goed absorberende vod (badstof) of spons (natuurspons met grillige vorm) en drenk deze in de verdunde kalkverf.
 8. Tamponneer het mengsel met de vod of spons op de eerste laag. Breng de verf zo dik mogelijk en ongelijk aan. Roer het mengsel nu en dan op.
  Vermijd lopers door er opnieuw over te tamponneren. Maak geen wrijvende bewegingen, hierdoor gaat het misteffect verloren. Laat deze laag weer 8 uur drogen en ontstof de muur grondig met een droge doek. Je kan hier en daar het bovenste laagje kalkverf wegschuren met fijn schuurpapier om een meer verweerd effect te krijgen. Na het schuren moet je wel opnieuw grondig  ontstoffen met een droge vod.
 9. Tip: Doe eerst een testje. Als je vindt dat er na droging onvoldoende effect is, voeg dan een beetje meer verf toe aan het mengsel.

Vind je het resultaat nog iets te braaf? Breng dan een nieuwe tamponneerlaag aan.