PURE & ORIGINAL KALKVERF AANBRENGEN

 

Je wilt kalkverf aanbrengen, maar je weet nog niet precies hoe het moet. Ook weet je niet of dit soort verf de juiste keuze is voor je schilderklus. Geen zorgen. Wij helpen jou graag verder met het maken van de juiste keuze. Hieronder leggen wij uit wanneer je de Fresco kalkverf wel en niet kan toepassen. Ook leggen wij jou stapsgewijs uit hoe je de Fresco Kalkverf kunt aanbrengen.  

 

Wat is Fresco kalkverf?

Kalkverf aanbrengen

De Fresco Kalkverf van Pure and Original is een type verf op basis van natuurlijke ingrediënten. Het staat bekend om zijn matte en poederachtige uitstraling. Evenals het vermogen om een rustieke, authentieke uitstraling te creëren op de muren. Kalkverf wordt vaak gebruikt voor decoratieve toepassingen. Kalkverf aanbrengen kan een unieke textuur en uitstraling geven aan interieurs.

De Fresco Kalkverf van Pure and Orginal is een 100% ecologische natuurverf. Deze verf bestaat uit gebluste kalk en natuurlijke pigmenten. Deze samenstelling zorgt ervoor dat je een unieke eigenschap krijgt door kalkverf toe te passen op de wanden.

Wist je dat kalkverf ook bacterie- en schimmelwerend is? Maar ook luchtzuiverend, hygiënisch, CO2 absorberend en neet stikstofgassen op. 

Wil je meer weten over de voordelen van de Fresco Kalkverf? Lees dan hier verder.

Kun je de Fresco Kalkverf overal op toepassen?

De Fresco Kalkverf kan worden toegepast op (nieuw) gestuucte wanden, kalkpleister, natuursteen, gipsplaten, metselwerk maar ook op spachtelputz. De uitwerking van Fresco Kalkverf op spachtelputz en metselwerk is natuurlijk wel anders dan op een glad gestuucte wand. Het reliëf zal zich minder goed ontplooien doordat de wand zelf al bewerkelijk is. Voor het mooiste eindresultaat raden wij dan ook aan op de Fresco Kalkverf toe te passen om een glad gestuucte wand. 

Het is ook mogelijk om de Fresco Kalkverf toe te passen op hout. Zo kun je de verf niet alleen toepassen op wanden, maar ook op meubels.

 

Kalkverf aanbrengen

Kalkverf aanbrengen, hoe doe je dat?

Zoals wij eerder al zeiden is het aanbrengen van de kalkverf een van de gemakkelijkste verfsoorten. Zo kun je zelf aan de slag.

Wij nemen stapsgewijs alle stappen met je door. 

Als eerst is moet de ondergrond beoordeeld worden. Is deze schoon, droog, stof en vetvrij? Zo-niet, verwijder dan alle oppervlaktebevuiling en losgeraakte verflagen. Heb je een nieuw gestuucte wand? En is deze nog niet behandeld tegen zuiging? Pas dan 1laag Wallfix toe.

Vervolgens pas je altijd 1 laag Wallprim Pro in de juiste kleur toe. Het maakt hierbij dus niet uit wat je ondergrond is. De Wallprim Pro wordt op kleur gemaakt waardoor je eerste laag al meteen de juiste kleur krijgt. Je kunt de Wallprim Pro van Pure and Original het beste opzetten met een roller. En de randen het beste met een kwast.

Als de Wallprim is aangebracht kun je aan de slag met de Fresco Kalkverf. De kalkverf kun je het beste opzetten met een langharige blokkwast. Wil je een streperig effect creëren? Maak dan met de kwast slagen van boven naar benden. Liever een wolkig effect? Ga dan met de kwast alle kanten op. Een kris-kras effect. Je hebt zelf in de hand hoe druk je de wand maakt. Met kleine slagen zal het eindresultaat drukker worden dan met grote slagen.

De eerste laag kan sterke kleurnuances vertonen. Vindt je dit te sterk? Dan kun je gemakkelijk, op dezelfde manier een tweede laag aanbrengen. Dit zal de kleurnuances verzachten.

 

 

Kalkverf aanbrengenMoet je de Fresco Kalkverf na behandelen?

Indien je wilt dat je wand water en vuilafstotend wordt raden wij aan om de Fresco Kalkverf te sealen met de Dead Flat Eco Sealer. Na het aanbrengen van de Fresco Kalkverf dien je minstens 7 dagen te wachten voordat je de Dead Flat Eco Sealer aanbrengt. Je dient 2 dunne lagen aan te brengen met een langharige blokkwast. De sealer heeft een matte uitstraling.

Ook kun je kiezen voor de Italian Wax. Deze beschermt ook je wanden en maakt ze waterafstotend. Het grote verschil is dat je bij dit product kunt kiezen voor een matte of hoogglans afwerking. Breng de Italian Wax aan met doek en maak cirkelende bewegingen. Na droging heeft de wax een matte uitstraling. Maar als je vervolgens de wax gaat oppoetsen met een katoenen doek ontstaat er een hoogglans effect.

Wil je dat de Fresco Kalkverf licht afneembaar is? Kies dan voor de Kalkzeep. Deze zeep maakt de ondergrond licht afneembaar en verdiept de kleur. Voor het aanbrengen van de kalkzeep gebruik je een doek. Door cirkelende bewegingen te maken verzadig je de ondergrond. Verwijder het overtollige zeep met een schone doek. De kalkzeep heeft een zijdeglans uitstraling.

 

 

 

 

 

Fresco Kalkverf in de keuken

De Pure and Original Fresco Kalkverf is goed toepasbaar in de keuken. Zelfs achter de kookplaat! Het enige wat belangrijk is als je de Fresco Kalkverf aanbrengt achter de kraan of kookplaat, is om de Dead Flat Eco Sealer toe te passen. Deze zorgt ervoor dat je de wand gemakkelijk kan afnemen.

Fresco Kalkverf in de badkamer

Het toepassen van de Fresco Kalkverf in de badkamer is gemakkelijk. Voor de badkamer raden wij altijd aan om gebruik te maken van de Dead Flat Eco Sealer. De badkamer is een vochtige ruimte, waar die je graag gemakkelijk afneemt.

Let op, de Fresco Kalkverf is niet toepasbaar in de doucheruimte. Tegen zoveel water is de verf niet bestand. In deze ruimte raden wij tegels aan.

Kan de Fresco Kalkverf over behang heen?

de Fresco Kalkverf kan aangebracht worden op behang, mits deze heel goed vastgelijmd zit aan de wand. Zeker als het behang al wat langer op de wand zit is het echt van belang dat deze niet beschadigd is & er geen naden los zitten. Is dit wel het geval? Dan neem je een groot risico dat de Kalkverf er met het behang vanaf komt.

Je kunt wel heel goed de Fresco Kalkverf aanbrengen op wanden met scan/glasvezel.

 

Kalkverf aanbrengen

 

Kun je de Fresco Kalkverf nog bijwerken?

Nee. Als de Fresco Kalkverf eenmaal is gedroogd kun je deze niet meer bijwerken. De aanzet zal dan altijd zichtbaar zijn. En dat is zonde natuurlijk.

Kun je kalkverf mengen?

Wij raden het absoluut af om Kalkverf met andere verfsoorten/merken te mengen! De samenstelling van iedere verf is anders. Gooi deze dus nooit zomaar bij elkaar in.

Wel kun je de kalkverf onderling met elkaar mengen. Zo kun je bijvoorbeeld een beige kleur prima met een bruin tint of iets dergelijks mengen. Zo is het zelfs goed mogelijk om speciale effecten / kleuren te creëren.

 

 

 

 

 

 

In welke kleuren is Fresco Kalkverf verkrijgbaar?

Ben je ondertussen tot de conclusie gekomen dat je Fresco Kalkverf wilt aanbrengen? En durf je de klus aan? Dan kun je op zoek gaan naar een mooie verfkleur. Maar welke kleuren zijn er allemaal? Er zijn maar liefst 173 kleuren beschikbaar voor de Fresco Kalkverf. Voor een overzicht van alle kleuren verwijzen wij je graag naar het kleurenoverzicht.

Bestel een kleurenkaart of A5-kleurenstaal om te checken hoe de kleur op jouw muur staat. Super handig! Bestellen kun je eenvoudig op de webshop of maak een afspraak bij ons in de winkel.

Tip! Houdt onze InstagramFacebook of Pinterest in de gaten voor nog meer inspiratie.