HULP NODIG BIJ HET SCHILDEREN? WIJ VAN PURE AND ORIGINAL HELPEN JE GRAAG!

 

Je wilt beginnen met schilderen, maar je weet niet zo goed hoe je dit moet aanpakken?
Wij van Pure and Original-vanlosenoordverf.nl  helpen je graag! 

Zijn er na het lezen van deze tips nog vragen? Dan kun je ons altijd bellen of e-mailen voor een persoonlijk advies.
Onze medewerkers van Pure and Original.nl helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

Voor een mooi eindresultaat, is het belangrijk om de volgende stappen door te nemen, en indien van toepassing uit te voeren.
Zorg ervoor dat voordat je gaat starten met schilderen, de vloer, vensterbanken, kozijnen etc. goed zijn afgedekt!

WAAROM AFPLAKKEN / AFDEKKEN?

Vloer
Plak altijd de vloer goed af wanneer je gaat schilderen. Er vallen altijd kleine druppels verf op de grond die later moeilijk te verwijderen zijn. Dit geldt met name voor het schilderen met rollers.

Materiaal: Stucrol. 

Geeft een optimale bescherming van de vloer. Is opgebouwd uit karton met daaronder een dun laagje  plastic folie. Het karton neemt de verf op en droogt zo sneller, waardoor je er na verloop van tijd gemakkelijk overheen kunt lopen. Het plastic folie zorgt ervoor dat vocht/verf er niet door komt.

Materiaal: plastic folie.

Dit is een vrij goedkope en makkelijke manier om alles binnenshuis veilig te maken voor verfspatten. Je dekt op eenvoudige manier de keuken, trap of meubels af.  Nadeel: De verf wordt niet opgenomen zoals in karton, dus als je hier op staat zit het dus aan je zool.  Hierdoor is de kans vrij groot dat je met verf aan je zool door het hele huis loopt.

Glas afplakken
Als je goed afplakt krijg je strak schilderwerk. Het lastige van afplakken is, wanneer je dit niet goed doet komt en er verf onder het plakband en wordt het schilderwerk juist minder strak. Er zijn diverse soorten plakband op de markt. Om glas- en schilderwerk af te plakken, kun je de gele tape van Progold gebruiken. De gele tape van Progold is zeer sterk, heeft een goede hechting heeft gedurende een langere periode en laat geen lijmresten achter.

DROOGTIJD 

Houd rekening met de droogtijden van de verf en reparatiemiddelen zoals plamuur en kit. Droogtijd neemt relatief veel tijd in beslag. Bedenk daarom van te voren goed hoe je de schildersklus het beste kunt plannen om zo goed mogelijk door te kunnen werken. Informatie over droogtijden wordt op de verpakking van de producten aangegeven. Er volgen nu een paar voorbeelden van veel voorkomende praktijksituaties:

  • Grondverf goed schuurbaar wanneer als droogtijd minimaal een dag wordt aangehouden. Soms lijkt het of je al eerder kan gaan schilderen, omdat de toplaag droog lijkt. Niets s minder waar. De onderlaag is niet uitgehard die juist moet zorgen voor een goede hechting.
  • Acryllaat kit kun je het beste een dag laten uitharden. Dan weet je zeker dat het transportmiddel (water) verdampt is en de verf beter hecht. Wanneer je deze overschildert na een te korte droogtijd vervorm je de kit en uit de hoeken haal je de kit juist weg.
  • Aflak verf is de toplaag. Deze toplaag droogt langzaam als het gaat om een alkydhars verf (verdunning terpentine). Deze uitharding vindt plaats door: reactie met zuurstof en verdamping terpentine en overige langzaam verdampende oplosmiddelen. Indien er gekozen wordt voor een tweede aflak laag is het volgende belangrijk:
  1. De eerste aflak laag zal dun op het bijv. kozijn aangebracht worden. Een tweede dikke laag op de eerste laklaag, die niet volledig uitgeharde is, geeft kraters.
  2. Neem een lange periode voor het aanbrengen van een tweede aflak laag. Denk aan een twee of drie dagen. In deze tijd kan de eerste laklaag redelijk uitharden.

SCHUURPAPIER

Schuurpapier gebruik je om de ondergrond egaal te krijgen om een strakke verflaag te krijgen. Daarnaast zorgen de kleine krasjes die je aanbrengt voor een goede hechting. Er zijn verschillende schuurgroftes die variëren van fijn tot grof. Hoe groter het getal, hoe fijner het schuurpapier en dus kleinere krasjes. Voor het schuren van bijvoorbeeld een kozijn gebruik je schuurpapier van een korrelgrootte P240.Voor een strakke ondergrond kun je schuren met korrelgrootte p 120. Wanneer het mooi glad geschuurd is kun je de houtwerk behandelen met een vullende grondverf en vervolgens opschuren met schuurpapier van korrelgrootte P 240.