De gevel schilderen

Je wilt je woning een nieuwe, frisse uitstraling geven. Of je woning heeft een oude verflaag die aan onderhoud toe is. Dan ga je aan de slag met het schilderen van de gevel. Maar welke verf kun je het beste gebruiken? En hoe kies je de juiste kleur? Wij helpen je graag verder en leggen hieronder uit hoe je aan de slag kunt gaan.

Welke verf gebruik je voor het schilderen van de gevel?

Als je de gevel van je woning gaat schilderen is het belangrijk om een verf te kiezen die niet alleen goed dekt, maar ook vuilafstotend is en vochtregulerend. Om die redenen is het zeker niet raadzaam om een muurverf die geschikt is voor binnen, op de gevel toe te passen. De gevel schilderen heeft niet alleen esthetisch impact, maar biedt met de juiste verf ook bescherming.

Pure and Original heeft maar liefst 2 soorten Kalei in de collectie die speciaal ontworpen zijn voor de gevel.

Welke soorten Kalei zijn?

Pure and Original heeft 2 soorten Kalei in de collectie. De eerste is de Calx Kalei. De Calx Kalei is een waterverdunbare gevelverf zonder structuur. Het is een gladde verf die de gevel een egaal effect geeft.

De andere is Quartz Kalei. Ook deze verf is een waterverdunbare gevelverf, maar deze is met structuur. Door de grovere structuur worden de voegen wat afgezwakt.

Beide verfsoorten zijn zeer milieuvriendelijk door de natuurlijke en organische pigmenten.

De gevel schilderen

Het schilderen van de gevel is een belangrijk aspect in het renoveren van het huis, maar ook het onderhoud ervan. Misschien is de gevel al eens geschilderd en heeft deze een onderhoudsbeurt nodig. Maar je kunt er natuurlijk ook zelf voor kiezen om je woning een nieuwe uitstraling te geven door deze te schilderen.

Het schilderen van de gevel is niet alleen mooi, maar het biedt ook bescherming tegen de verschillende weer elementen.

Voordat je start met het schilderen is het belangrijk om te weten wat je ondergrond is. Zijn dit opgeschilderde stenen, nieuwe stuclaag of bestaat het uit een oude verflaag? De Kalei van Pure and Original is geschikt voor alle genoemde ondergronden.

gevel schilderen
Calx Kalei Coffee Cream & Quartz Kalei Majestic Cloth
Calx Kalei Coffee Cream & Quartz Kalei Majestic Cloth

Hoe breng je Kaleiverf aan?

Voordat je de verf kunt aanbrengen moet je eerst de ondergrond klaar maken. Verwijder alle losse verflagen, mos en oppervlaktebevuiling. Reinig het oppervlak met een hoge drukspuit en laat het drogen.

Alle geschilderde ondergronden kunnen zolang ze goede hechting bieden, direct geschilderd worden.

Is het oppervlak nog niet geschilderd? Dan dien je de gevel voor te strijken met Wallfix. Laat deze minimaal 4uur drogen.

Heb je meerdere blikken van dezelfde kleur? Dan kun je deze het beste samen voegen in een grote bak om kleur verschillen te voorkomen.

Zet de Kalei op met de Kalei kwast. Werk altijd van een nat vlak in een ander nat vlak. Dus niet eerst de randjes en daarna inkleuren. Laat de Kalei minimaal 4 uur drogen.

Zet vervolgens een 2e laag Kalei op. Doe dit op dezelfde wijze als de eerste laag.

Schilder je eerst de muren of eerst de kozijnen?

Waar start je als je de gehele woning gaat schilderen? Wij raden aan om te starten met de kozijnen en vervolgens de muur te schilderen. Dit zorgt voor een strakker eindresultaat.

Nadat je de kozijnen heb geschilderd, kun je deze afplakken zodat je aan de slag kunt met de muurverf. Kozijnen zijn gladde oppervlakken en dus gemakkelijk om af te plakken dan ruwe stenen. Als je de stenen afplakt, zal dit nooit zo strak worden.

Daarnaast kunnen er beter Kalei druppels op de kozijnen vallen, dan lakverf druppels op de muur. De Kalei is namelijk gemakkelijker te verwijderen.

Calx Kalei Mineral White & Soft Taupe
Calx Kalei Mineral White & Soft Taupe
Calx Kalei Sea Salt & Quartz Kalei Moonstone
Calx Kalei Sea Salt & Quartz Kalei Moonstone

Wat zijn mooie kleuren voor de buitenkant van het huis?

Het kiezen van de juiste kleur is al een karwei aanzich. Want wat is de juiste kleur?

Als eerst is het belangrijk om te bepalen welke stijl je wilt toepassen. En past deze stijl bij het huis? Als je weet welke stijl je wilt toepassen, dan weet je vaak ook al welke kant je op wilt qua kleur.

Maar dan ben je er nog niet. Want er zijn zoveel wit-beige-grijs tinten, hoe kies je de juiste? Wat wij vaak bij de wit tinten zien, is dat mensen te wit kiezen. Een koude en daardoor kille kleur. Zonde, want het schilderen van de gevel is een grote klus.

Daarom delen wij graag een aantal kleuren met jou die zeer geschikt zijn om toe te passen op de gevel.

Tip! Houdt onze InstagramFacebook of Pinterest in de gaten voor nog meer inspiratie.

Dit bericht is gepost in Kalei. Bookmark de link.