Muurverf kopen

Muurverf kopen

Muurverf kopen, maar je weet niet welke muurverf je moet kiezen? Dan helpen wij jou graag verder met het maken van de juiste keus. Hieronder leggen we je de pluspunten van verschillende soorten muurverf uit, zodat je de goede muurverf kiest voor jouw project. Er zijn veel verschillende soorten muurverf die je kunt gebruiken. Elke muurverf heeft zijn eigen eigenschap en uiterlijk. Zo is bijvoorbeeld niet elk product aan te raden in een vochtige of kleine ruimte.

Pure & Original Classico Regular – Krijtverf

Krijtverf is een zeer matte, egale en fluwelen krijtverf. Deze muurverf is vooral goed te gebruiken in onder andere woonkamers en slaapkamers. Voor de krijtverf is geen primer noodzakelijk en is net zo makkelijk aan te brengen als een “gewone” muurverf.

Pure & Original Licetto – Afwasbare muurverf

De Licetto is een super matte afwasbare muurverf. En is goed te gebruiken in de badkamer, de keuken, de hal en trapopgang. Kortom, Licetto is juist goed om te gebruiken in ruimtes waar het vochtig is, die je vaak aanraakt of wilt schoonmaken.

Al overtuigd van wat je wilt hebben? Klik hieronder op de button om naar de webshop te gaan. Zo niet, lees dan verder over de andere producten van Pure & Original

Pure & Original Fresco – Kalkverf

Kalkverf is een muurverf voor ruimtes waar je een speciaal effect wilt geven op de muur. Dit is namelijk een muurverf met een wolkerige of streperige uitstraling. Kalkverf is te gebruiken in de meeste ruimtes wanneer er de Eco Sealer over wordt gezet. Voordat een Eco Sealer wordt gebruikt moet er eerst een primer onder gezet worden, het is dan ook aan te bevelen om voor gebruik eerst goed de technische informatie te lezen.

Pure & Original Marrakech Walls

Marrakech walls is net als de Kalkverf een geschikt product voor ruimtes waar je wilt dat er een speciaal effect op de muur komt. Het geeft een stoere betonlook uitstraling en met gebruik van de juiste kleuren creëer je een gezellige ruimte. Het kan in veel ruimtes gebruikt worden, en ook in vochtige ruimtes na het aanbrengen van de Eco Sealer. Wel is hierbij van belang dat het niet in blijvend natte ruimtes wordt aangebracht. Lees voor meer informatie de technische beschrijving.

Welke muurverf dekt in één keer?

Alle muurverven van Pure and Original hebben een hoog dekvermogen.

Voor de Classico krijtverf en Licetto geldt, dat 2 lagen aanbrengen beter is voor het eindresultaat. Je krijgt ten eerste een voller resultaat en ten tweede is het bij de Licetto belangrijk dat er genoeg body op zit om het te kunnen afwassen.

Bij de Marrakech walls en de Fresco kalkverf is een primer noodzakelijk. Hierbij heb je vervolgens de keuze 1 of 2 lagen van de Fresco kalkverf of Marrakech walls aan te brengen. Maak deze keuze aan de hand van het resultaat op de muur. Ben je tevreden? breng dan geen extra laag op, je krijgt namelijk nooit precies het zelfde resultaat na een extra laag.

Wat doe je onder muurverf?

De vraag wat je doet onder muurverf, wordt vaak gesteld. Bij nieuw gestucte wanden wil je eerst de zuiging kwijt zijn voor je muurverf aanbrengt. Hiervoor hebben we de Wallfix in de webshop. 

Is de muur al eerder met muurverf behandeld kan je hier “gewoon” de Licetto of krijtverf over heen zetten. Ga je met de Marrakech of Fresco aan de gang breng dan eerst de Wallprim aan.

Kan je kalkverf overschilderen?

Een kalkverf muur overschilderen is zeker mogelijk. Maak de muur schoon van stof en ontvet de muur, breng vervolgens de Fresco Special Fix aan. Hierna is het weer mogelijk een normale muurverf over de kalkverf te zetten.

Mocht je de muur willen schuren en weer glad maken doe je dat voor het aanbrengen van de Fresco Special Fix.

Muurverf kopen