Tips voor een kleine badkamer

Een badkamer is een ruimte waar wij iedere dag gebruik van maken. Om te douche, om ons op te frissen, maar misschien ook wel om naar het toilet te gaan. De badkamer krijgt niet altijd alle aandacht die het verdiend. En dat komt omdat je visite vaak niks te zoeken heeft in een badkamer. Maar je richt je huis in, voor jezelf.

Een kleine badkamer kan een uitdaging zijn. Niet alleen qua indeling maar ook qua kleur en materiaal gebruik. Iets wat je nooit moet vergeten is dat je in het douche gedeelte altijd tegels moet toepassen. (als je geen douchecabine hebt) Ook de afwasbare muurverven zijn niet geschikt voor zo’n natte ruimte.

Hier onder hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Lichte kleuren:

Gebruik lichte kleuren bij een kleine badkamer. Lichte kleuren doen een ruimte groter lijken.

Afwasbare muurverf:

Gebruik de Licetto of een Fresco met Sealer op de wand. Deze hebben beide een rustige uitstraling & zijn goed afneembaar.

Grote spiegels

Maak gebruik van een grote spiegel. Een spiegel doet een ruimte altijd optisch groter lijken. En in een kleine ruimte kun je het beste gebruik maken van grote elementen. Dit geeft rust.

Cabinet: Traditional Paint Cannonball Walls: White Rhino Marrakech Walls with Dead Flat Eco Sealer

Tegels:

Maak gebruik van grote tegels en kleine voegen. Dit creëert rust. Hoe kleiner de tegels hoe meer er gebeurt op een wand.

Badkamermeubels:

Gebruik meubels met diverse functies. Zoals een wastafel met opbergruimte. Of een bad & douche ineen.

Inloopdouche:

Maak bij de inloopdouche gebruik van een schuifbare zijwand. Zo heb je geen deuren die open gaan & loopruimte innemen. En als het mogelijk is, gebruik geen openingsdeur.

Brick wall: Calx Kalei White Woodwork: Traditional Paint high-gloss Silk White

Schuim dak:

Heb je een schuin dak? Plaats hier dan een bad onder. Of gebruik deze ruimte om spullen op te bergen. Maak een kast op maat of bevestig wandplanken.

Wij gebruiken cookies op onze website.