De mogelijkheden met betonlook verf

Je zou kunnen stellen dat het de betonlook-tijdperk is, want de betonlook verf is erg gewild. En dat is ook niet zo vreemd als je het aan ons vraagt. Met een beetje creativiteit is de betonlook verf namelijk breed toepasbaar. In deze blog zetten verschillende mogelijkheden voor je uiteen. Wellicht haal je er inspiratie uit voor je volgende verfklus.

Wat is betonlook verf?

Betonlook verf, ook wel Marrakech Walls, is een soort verf waarmee je een oppervlakte het uiterlijk van beton kan geven. Door de matte en ruwe afwerking, die typerend is voor beton, wordt het vaak gebruikt om in ruimtes een industriële sfeer te creëren. Dit wordt vaak in zowel woningen als in commerciële ruimtes gedaan, en is geschikt voor binnenshuis gebruik. De betonlook verf is toepasbaar op verschillende oppervlaktes, zoals gestuukte muren, geverfde muren, kalkpleistermuren, cementpleistermuren, zuigende natuurstenen ondergrond en ondergronden met mineralen.

Betonlook verf in de slaapkamer

De betonlook is op verschillende manieren toepasbaar in de slaapkamer. Zo zien we de betonnen accentmuur vaak terugkomen in slaapkamers, maar kan het ook in mildere vormen toegepast worden. Achter het bed zien we de betonlook ook wel eens terug op wandpanelen, dit is vooral effectief om textuur en diepte aan te brengen in je slaapkamer.

Heb je lef om uit te wijken van het gewone, en een artistieke touch te wagen, dan kun je er zelfs voor kiezen om je plafond een betonlook te geven. In kamers met hoge plafonds heeft dit een bijzonder effect. 

Betonlook verf in de badkamer

Ook kun je je badkamer een moderne en eigentijdse uitstraling geven met een betonlook.

Je kunt de verf op de wanden van je badkamer aanbrengen. Hier kun je overwegen om de verf op één accentmuur toe te passen voor een meer subtiele benadering of op alle muren om een uniforme look te creëren. Het wordt echter wel sterk afgeraden om aan te brengen in de douche zelf. Ook is in een badkamer van belang om een Eco Sealer aan te brengen om de Marrakech beter bestand te maken tegen vocht en water.

Betonlook verf in de woonkamer

De verf is goed toepasbaar in je woonkamer. In de woonkamer is de betonlook uiterst geschikt om de aandacht te vestigen op een bepaald gebied. Lange wanden hoeven door de Marrakech geen “saaie” egale muren meer te zijn, maar kun je met de Marrakech een eyecatch maken in de woonkamer.

De betonlook kun je ook in mildere mate toepassen in je woonkamer. Je kunt kleinere accessoires zoals vazen, lampvoeten en andere decoratieve items een betonlook geven om ze te laten passen bij de algehele stijl van je woonkamer. Let hierbij wel op dat het een natuurlijk product is en dus kwetsbaar blijft op accessoires. Een goede voorbereiding en primer is hierbij dan wel noodzakelijk.

Betonlook verf in de keuken 

De verf kun je ook prima gebruiken voor een accentmuur in de keuken. Mocht je dit bij het aanrecht willen aanbrengen is het wel van belang om een Eco Sealer aan te brengen. Dit is een beschermlaag die de Marrakech beter bestand maakt tegen vocht.

Het aanbrengen van de verf

Heb je inspiratie opgedaan, maar durf je de klus nog niet aan omdat je nog niet weet hoe je de verf moet aanbrengen? Geen zorgen. Het aanbrengen van de betonlook verf is in essentie een vrij simpel proces dat in een paar stappen geklaard kan worden. In deze blog leggen we je uit hoe.

Marrakech Walls van Pure & Original

De betonlook verf van Pure & Original – Marrakech Walls – is een 100% natuurlijke verf waarmee je elk gewenste betonlook kan creëren. De verf is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Er is voor ieder wat wils. Neem een kijkje in onze webshop.