De Elements collectie

Pure and Original presenteert de Elements Collectie. Sprankelende varianten van de huidige kleurencollectie die de wanden doen stralen. Glans is luxe, mysterieus, ultra chique en uniek! Deze verf geeft vanuit iedere hoek een andere beleving van dezelfde kleur. Zo geef je bijvoorbeeld wanden, plafonds, (keuken)kasten en deuren een unieke uitstraling.‘𝗔 𝘁𝗼𝘂𝗰𝗵 𝗼𝗳 𝗴𝗹𝗮𝗺𝗼𝘂𝗿 𝗳𝗿𝗼𝗺 𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲’

De Elements collectie bestaat uit 2 diverse soorten verf. Hieronder leggen wij graag uit wat de soorten verf zijn, maar ook hoe je deze het beste kunt aanbrengen.

Wat is de Classico Elements?

De Classico Elements is een krijtverf op basis van 97% minerelen. De combinatie van de ultra matte uitstraling van de krijtverf met een parelmoerachtige schittering zorgen voor een uniek effect op de wand.

De Classico Elements is een muurverf. Dat houdt in dat je geen primer of afwerklaag nodig hebt.

Naast de wand kun je de Classico Elements ook toepassen op meubels en deuren. Maar houd er rekening mee dat ook de Classico Elements een kwetsbare verf is.

Hoe breng je de Classico Elements aan?

Als eerst is het van belang om te bepalen wat de ondergrond is. Heb je nieuwe of sterk zuigende wanden? Dan is het van belang om eerst een laag wallfix aan te brengen. Dit voorkomt dat je eerste verflaag in de wand verdwijnt. Heb je dit gedaan of geen zuigende ondergrond, dan kun je aan de slag met de Classico Elements. Voor het mooiste effect raden wij aan om de verf op te zetten met een platte of ronde kwast. Breng 2 lagen aan.

Ga je de Classico Elements toepassen op een houten ondergrond? Dan is het belangrijk om eerst het oppervlak goed te ontvetten met de Super Cleaner en vervolgens het oppervlak licht op te schuren. Vervolgens adviseren wij je om een laag Omniprim Pro, op kleur aan te brengen. Dit zorgt dat de Classico Elements goed hecht. En dan kun je 2 lagen Classico Elements aanbrengen. Ook hier raden wij aan om aan de slag te gaan met een platte of ronde kwast.

Wat is de High Gloss Elements?

De High Gloss Elements is een sterke lak voor binnen en buiten met een hoogglans effect welke wordt verrijkt met een volle schittering. De verf bevat een luxe, chique, unieke en mysterieuze glans die een unieke beleving van kleur geeft vanuit iedere hoek.

De High Gloss Elements kan zo worden toegepast op de wand of houten elementen. Maar je kan de High Gloss Elements ook heel mooi toepassen over de kalkverf of Marrakech Walls.

Hoe breng je de High Gloss Elements aan?

Voordat je aan de slag kunt gaan met de High Gloss Elements is het belangrijk om te weten wat de ondergrond is.

Heb je een (nieuw) gestuukte wand? Pas dan 1 laag Omniprim Pro toe in de geadviseerde kleur. Vervolgens kun je 2 lagen High Gloss Elements aanbrengen met een ronde of platte kwast.

Heb je een houten ondergrond? Ontvet dan eerst de ondergrond met de Super Cleaner en schuur het oppervlak licht op. Pas dan een laag Omniprim Pro toen in de geadviseerde kleur. Vervolgens kun je 2 lagen High Gloss Elements aanbrengen met een ronde of platte kwast.

Heb je een kalkverf wand of een Marrakech Walls? Dan heb je geen verdere voorbereiding nodig. De High Gloss Elements kan 7 na het aanbrengen van de Kalkverf/Marrakech Walls worden aangebracht,

Je kunt de High Gloss Elements ook aanbrengen/na bewerken met de Japanse spatel.

Welke kleuren zijn er?

De Elements collectie is verkrijgbaar in diverse kleuren. Zo kan de Classico Elements kan worden uitgevoerd in 105 kleuren.

De High Gloss Elements kan worden uitgevoerd in 7 nieuwe toegevoegde kleuren. Dat zijn de kleuren Gold, Brass, Rose Gold, Copper, Bronze, Silver en Gunmetal.

Tip! Houdt onze InstagramFacebook of Pinterest in de gaten voor nog meer inspiratie.