Pure & Original Kalei

       

* GRATIS VERZENDEN  * ALTIJD EEN GOED ADVIES * SNELLE LEVERING  

Kalei, gevelverf

Kalei, ook kaleien, is een techniek die tussen pleisteren en verven in zit. Het is een oude techniek wordt al vele honderden jaren wordt toegepast. Kalei wordt veel bij restauraties gebruikt, maar is ook prima toepasbaar bij nieuwbouwwoningen. Het geeft de woning een bijzonder mooie uitstraling. 
Kalei is een duurzame, regen- en weerbestendige afwerking, waarbij de ondergrond (het metselwerk), de voeg en steen, zachter en minder zichtbaar worden qua structuur. Vroeger werd Kalei in veel lagen aangebracht om dit specifieke effect te krijgen. De Pure & Original Kalei is kant en klaar, smeuïg en eenvoudig met de Pure & Original Kalei kwast aan te brengen.

Pure & Original levert twee soorten Kalei:Pure & Original Calx Kalei

  • Quartz Kalei, hierin is quartz verwerkt.
  • Calx Kalei, deze is glad en kalkmat.


De specifieke eigenschappen van Pure & Original Kalei

– kleurvast (geen verkleuring bij vocht)
– verkrijgbaar in alle Pure & Original kleuren
– met anti groen systeem
– zeer gemakkelijk verwerkbaar
– 10 jaar systeem
– ademend
– geen vergeling, zeer lichtvast
– water en alkali bestendigheid uiterst hoog.

Pure & Original Kalei verf

Kleurenkaart Pure & Original Calx Kalei

Pure & Original Kalei verf

Aanbrengen van Pure & Original Calx Kalei

Voordat u de Kalei gevelverf aanbrengt is het van groot belang om de ondergrond eerst goed te reinigen en groenaanslag en mos te verwijderen. Voor veel ondergronden volstaat reinigen met water of met een speciaal reinigingsmiddel. Zorg na het reinigen dat mogelijke barsten en kraken in de gevel opgevuld zijn met een geschikt vulmiddel. Breng voor het beste effect na reiniging en reparatie de gevelverf aan met een (kalei) blokkwast.

Wilt u advies over hoe uw de gevel het beste kunt schilderen met onze prachtige Kalei?
Neem dan met ons contact op.

De Kalei verf wordt vooral toegepast bij gevels waar een hoog vuil afstotende of waterdamp doorlatende gevelverf noodzakelijk is. Ook is deze verfsoort uitermate geschikt als beschermlaag voor nieuwe en oude kaleiverf.

Pure & Original levert 2 soorten Kalei;

1. de Quartz kalei, waarin quartz is verwerkt

2. de  Calx kalei, dit is de gladde Kalei

TECHNISCHE FICHE  KALEI VERF

Schildersbedrijf voor Pure & Original Kalei verf

Als u zelf niet wilt schilderen met de Kalei verf, is het ook mogelijk op de schilders van; van Losenoord Schildersbedrijf de klus uit te laten voeren.
Wij weten als geen ander, hoe je de Kalei verf van Pure and Original moet aanbrengen. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor u schilder klus.