Populaire Pure and Original kleuren.

Ben je toe aan een nieuwe kleur of de wand, trap, kozijnen, deur of vloer? We begrijpen dat het kiezen van een kleur heel persoonlijk is. Daarnaast is er een ruime keuze aan kleuren waar je uit kunt kiezen.  Wij helpen je graag op weg door de werking van kleuren uit te leggen. Daarnaast hebben wij een top 10 samengesteld met de meest gekozen Pure and Original kleuren. Voor een overzicht van alle kleuren verwijzen wij je graag naar het kleurenoverzicht.

Welke kleur maakt je huis groter?

Verf is een krachtig instrument als het gaat om het inrichten van je interieur. Een frisse verflaag kan een kamer opfrissen, maar je kan daarmee ook het uiterlijk van een ruimte volledig veranderen. Door te spelen met de Pure and Original kleuren kun je de woning groter laten lijken, of juist wat knusser. Daarnaast hebben kleuren een grote invloed op onze stemming.

De kleuren van Pure and Original geven leven aan je interieur en bepalen voor een groot deel de sfeer en uitstraling.

Over het algemeen laten lichte, koude kleuren een kamer groter lijken. Dit komt omdat koude kleuren vaak een hoge reflectie waarde hebben. Dit zijn dus kleuren die licht goed reflecteren en je huis al snel groter laten lijken. Als je weinig daglicht hebt, is het zeker van belang om lichte kleuren toe te passen. Het daglicht wat dan op de licht gekleurde muur valt, wordt weerkaats waardoor je huis snel groter lijkt.

Koude Pure and Original kleuren zijn wit tinten, licht blauw en lichtgrijs. Denk aan de kleuren Silk White, Lagoon water, Sea Foam en Polar Blue.

Welke kleur geeft rust in je huis?

Het leven zelf is vaak al chaotisch genoeg. Als wij thuis komen zijn wij vooral opzoek naar rust. Maar hoe creëer je door middel van de Pure and Original kleuren rust in het interieur? Naturel kleuren zoals wit, beige en zandkleurig stralen rust en eenvoud uit. Deze kleuren doen het erg goed als basis in het interieur. Als je een rustig interieur wilt, betekend dat niet dat je helemaal geen kleur kan toevoegen. Groen is een kleur die bekend staat om de verbinding met de natuur. En de natuur zorgt voor rust. Daarom is groen ook een hele goede kleur om toe te passen in het interieur.

Goede Pure and Original kleuren zijn Natural Rice, Neutral Ground en Landscape.

Welke kleur geeft warmte in huis?

Warme kleuren wekken vreugde, passie, kracht en energie op en doen ons denken aan de zon. Daarom voelen wij ons zo behaaglijk bij warme kleuren. En misschien kun je zelfs de verwarming wel een graadje lager zetten.

Warme kleuren zijn rood, bruin, oranje en gele tinten. Van caramel tot terracotta, van roze tot bordeaux en van mosterdgeel tot aan goud. Er zijn dus ontzettend veel warme kleuren. Maar let wel op in welke ruimte en mate je dit doet.

De Pure and Original kleuren die bijdrage aan een warm interieur zijn Terracotta, Old Ocre en Old Romance

Wat is een goede kleur voor de woonkamer?

In principe kun je alle Pure and Original kleuren toepassen in het interieur. Maar het is vooral van belang om een goede balance in het kleurenpalet te vinden. Denk daarbij aan de regel 60-30-10. 60% van de kleur in het interieur moet een basis kleur zijn. 30% is een nuance kleur en de resterende 10% is een accent kleur. Op deze manier heb je nooit teveel verschillende kleuren in 1 ruimte. Vindt je het fijn om eenheid te creëren in jouw interieur? Kies dan voor een kleur, die in iedere ruimte terug komt.

De 10 meest gekozen Pure and Original kleuren

Wij hebben een top 10 Pure and Original verfkleuren samengesteld op basis van welke kleuren het meeste worden verkocht over de hele wereld. Wellicht dat dit de keuze voor een nieuwe verfkleur wat gemakkelijker voor je maakt! Voor een kleuradvies kun je gemakkelijk online een advies aanvragen voor een passend advies op maat.

Welke muurverf is het beste?

Je hebt de kleur bepaald. Nu is het belangrijk om de juiste verf uit te zoeken. Uiteraard is het type verf ook erg belangrijk om het gewenste eindresultaat te creëren. Want met de Classico Regular en de Licetto ligt de focus vooral op rust en het verruimen van de ruimte. Bij de Fresco Kalkverf maak je de wand meer levendig. Je richt je op een combinatie van warmte en rust. En met de stoere Marrakech Walls creëer je een warm en speels interieur.

Wil je meer weten over deze verfsoorten? Lees dan deze blog eens.