Dit zijn de meest populaire kalkverf kleuren voor 2023

Als je erover denkt om je huis in 2023 te schilderen, vraag je je misschien af wat de populairste kleuren voor kalkverf zullen zijn. In dit artikel lees je alles over de populairste kleuren, maar ook waarom deze kleuren goed toepasbaar zijn in jouw interieur.

Trends van kleuren door de tijd heen.

Niet alle kleuren zijn tijdloos. Kijk alleen al naar je eigen smaak. Vroeger was je kamer nog rood met roze, nu kiezen we massaal voor de beige tinten. Zo zijn er de afgelopen jaren vele kleurtrends geweest.

In de Jaren 40 wilden de mensen weer wat gezelligheid in huis creëren. Ze brachten massaal levendigheid en kleur aan door te kiezen voor rode muren.

In de jaren 50 waren de lieflijke pastelkleuren een trend. Deze vrolijke kleuren stonden voor het gevoel van optimisme en groei dat in die tijd overal te voelen was.

In de jaren 60 begon de hippie tijd. Dit zag je al snel terug in het interieur. De liefde voor natuur en vrede werd uitgedrukt in kleuren zoals groen, geel, rood en oranje. Deze kleuren hadden wat weg van de jaren 50, maar dan harder en feller.

In de jaren 70 werden de meubels artistieker en gedurfder. Hierdoor kregen mensen behoefte aan rust. Veel mensen kozen voor de kalmerende mosgroene tint.

In de jaren 80 concentreerde we ons op gezondheid & succes. Aerobics werd ontzettend populair. En dit vertaalde zich in het interieur naar licht paars gecombineerd met groen.

In de jaren 90 durfde wij weer wat meer en gingen wij voor een donkere variant paars, roze, geel of blauw.

In 2000 belanden wij in een crisis en deden we een stapje terug. Ook de interieurkleuren werden subtieler. Zachtblauw was in deze tijd een populaire kleur.

In 2010 voelden wij ons nog steeds redelijk onzeker. En ook ons interieur bleef rustig. In deze tijd gingen wij meer voor grijs & beige.

De populairste kalkverf kleuren van 2022.

In 2022 zijn de zachte blauw, groen en beige tinten populair. De behoefte aan rust in het interieur heerst nog altijd. Maar langzaam aan durven wij weer wat meer (zachte/vergrijsde) kleuren toe te voegen. De luxueuze uitstraling is hierin leidend.

Welke kalkverf kleuren zullen het meest populair zijn in 2023?

In 2023 worden de kleuren wat gedurfder. We gaan voor wat dieper groen, oranje/bruin en wisselen dit af met blauw. Dit zijn ook erg mooie kalkverf kleuren. De luxueuze uitstraling in combinatie met rust blijft leidend. Maar dit jaar voegen wij wat meer gezelligheid toe aan ons interieur.

Beige tinten

Om de rust in ons interieur te behouden kiezen wij nog altijd voor beige tinten zoals Urban Putty & Neutral Ground. Deze kleuren zijn een perfecte basis om het kleurenpalet mee op te bouwen. Grijs tinten verdwijnen uit de basis tinten.

Groen tinten

Groene kleuren hebben over het algemeen een kalmerende werking. Om wat meer levendigheid aan te brengen worden de kleuren wat intenser zoals Olive Drab en Fresh Olive. Zinc & Jade zijn daarin tegen kalmerende groen tinten.

Bruin/Oranje tinten

Terra tinten zijn al wat langer in opkomst. Maar echt terra, is vaak te hard. In 2023 kiezen wij vaker de rustige, maar diepe bruin/gele tint zoals Golden Majesty. Ook zullen wij de bruin/oranje tint Caramel vaker gaan zien. Deze kleur brengt optimisme en levendigheid met zich mee.

Blauwe tinten

Blauwe kleuren worden gezien als een frisse touch. Deze kleur zorgt voor een opgeruimd & fris gevoel. De blauw tinten zullen wat diepere kleuren zijn zoals Country Blue en Blue Reef.

Aan de slag met de meest populaire kleur voor 2023.

Krijg jij ook al zin om aan de slag te gaan met een van de populairste kalkverf kleuren voor 2023? Bestel een kleurenkaart of A5-kleurstalen om te checken hoe de kleur op jouw muur staat. Super handig! Bestellen kun je eenvoudig op de webshop of maak een afspraak bij ons in de winkel.

Wij gebruiken cookies op onze website.