Een badkamer zonder tegels? Gebruik deze speciale badkamerverf.

‘Is een strakke, stijlvolle badkamer zonder tegels wel zo praktisch?’

Je gaat aan de slag met je badkamer, maar hoe maak je nou de juiste keuze?

Voordat je gaat starten is het altijd belangrijk om wat inspiratie op te doen. Wat vindt je mooi? En wat zou je wel willen voor je eigen badkamer? Want niet alles wat je mooi vindt, past ook in jouw interieur. Wees realistisch. En ga lekker op onderzoek uit. Welke mogelijkheden zijn er, is het de uitstraling die past bij jou en de woning? Als je antwoord hebt op deze vragen, dan kun je gericht opzoek gaan naar badkamertegels of verf. In deze blog lees je alles over het toepassen van verf in de badkamer. 

Waarom een badkamer zonder tegels?

Wat zijn nou de voordelen ten opzichte van tegels in de badkamer?

  • Het heeft een strakke uitstraling.
  • De verf is gemakkelijk afneembaar.
  • Je hebt veel meer kleurkeuze dan met tegels.
  • Je kan zelf je ‘type’ verf kiezen. Ga voor een strakke uitstraling met de Licetto, voor een landelijke Fresco of ga voor de betonlook met Marrakech Walls. Allen geschikt voor vochtige ruimtes.
  • Je kunt de verf gemakkelijk zelf aanbrengen. Je hebt dus niet perse meer een vakman nodig.
  • Ben je de kleur zat? Dan verf je er gemakkelijk weer overheen.
  • De verf is goedkoper dan tegels.

Maar er zijn ook een aantal nadelen, waar je rekening mee moet houden.

  • De verf is niet geschikt voor in de douchecabine/ruimte. Deze ruimte wordt te vochtig voor de verf. 
  • Fresco en Marrakech walls hebben echt een sealer nodig. Als je deze niet toepast heb je binnen de kortste keren de wanden vol vlekken zitten. En deze gaan niet meer weg. .

Is een badkamer zonder tegels wel hygiënisch?

Vaak denken mensen dat een badkamer met tegels hygiënischer, dan badkamers zonder tegels. Dit komt voort uit het feit dat je tegels gemakkelijk kunt schoonmaken.

Maar verf hoe zit dat nou met verf? De meeste matte verven nemen snel vuil & vocht op en zijn niet of nauwelijks afwasbaar.

Maar dat geldt niet voor de verf van Pure & Original. Door de unieke en afwasbare eigenschappen is Licetto goed toepasbaar in de badkamer. Vuil & kalkaanslag zijn geen probleem. Hierdoor is het nog steeds erg gemakkelijk om je wanden af te nemen. En wat ook belangrijk is, de Licetto is en blijft mat. Ook na het afschrobben en boenen. is. De Fresco & Marrakech walls zijn ook goed toepasbaar in een badkamer nadat deze behandeld zijn met de Dead flat Eco sealer.

 Een bijkomend voordeel zijn de niet bestaande voegen. Bij tegels heb je te maken met voegnaden. Deze zijn gevoelig voor schimmel wat ze dus minder hygiënisch maakt. Als je ervoor kiest om je badkamer te verven dan heb je niet te maken met deze voegen.

Een badkamer zonder tegels, gebruik speciale verf
Walls: Marrakech Walls African Hut

Hoe bescherm ik mijn verf in de badkamer?

De Licetto bestaat uit een unieke formule zodat deze verder geen afwerking meer nodig heeft. Het aanbrengen van de Licetto is voldoende voor een optimale bescherming.

Bij de Fresco & Marrakech Walls is dat niet het geval. Beide hebben nog een afwerking laag nodig die voldoende bescherming biedt. Het beste kun je de Dead flat Eco sealer toepassen. Deze sealer is waterafstotend en afwasbaar. Wacht minstens 7 dagen na het aanbrengen van de fresco of Marrakech walls. Als je de sealer te snel toepast heb je een grote kans dat deze wit uitslaat. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Heb je 7 dagen gewacht? Breng dan 2 dunne lagen aan met een blokkwast. 

Wat zijn populairste verfproducten voor in de badkamer

Pure & Original staat bekend om zijn minerale & natuurlijke producten. Dit maakt hun producten milieuvriendelijk & goed toepasbaar in alle woningen. Maar dat niet alleen. Door de unieke formules kun je hun producten in alle ruimtes gebruiken. Zo zijn er een aantal producten zeer geschikt voor de badkamer. Dit is de beste verf voor badkamers:

Marrakech Walls

Met de Marrakech Walls geef je de muren een stoere betonlook of ook wel de exclusieve tadelakt look. Een stoere of juist een luxueuze sfeer in jouw badkamer. De techniek die je gebruikt is van invloed op de uiteindelijke kleur, uitstraling en structuur. Wil je wat extra diepte en reliëf creëren? Pas dan twee lagen Marrakech Walls toe. 

Een badkamer zonder tegels, gebruik speciale verf
Walls: Marrakech Dried Clay

Kalkverf

Fresco is een 100% minerale en zeer milieuvriendelijke kalkverf met kleurnuances. De uitstraling wordt bepaald door de wijze van aanbrengen en de omstandigheden waaronder de verf wordt aangebracht. Kalkverf is bacterie- en schimmelwerend, luchtzuiverend, hygienisch en co2 absorberend. Dit maakt de kalkverf zo geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Een badkamer zonder tegels, gebruik speciale verf
Walls: Fresco Old Flax

Licetto

De licetto heeft een strakke en moderne uitstraling. De Licetto is een hyper afwasbare matte muurverf die mat blijft, ook na het schrobben en boenen. Deze verf is ook goed toepasbaar op het plafond in de badkamer.

Een badkamer zonder tegels, gebruik speciale verf
Wall: Licetto Nutmeg Powder

Boodschappenlijst voor het verven van de badkamer

Wat je precies nodig hebt, hangt natuurlijk af van het product dat je gaat gebruiken. Wij helpen je graag zo goed mogelijk op weg.

Werkwijze voor het verven van de badkamer

De werkwijze verschilt natuurlijk per product. We hebben de werkwijze voor de Marrakech Walls even voor jou op een rijtje gezet. Hierbij zijn we er vanuit gegaan dat de wanden opnieuw gestuct zijn. 

1: De juiste kleur kiezen 

2: Producten bestellen en gereedschap verzamelen

3: Afplakken van de vloer & eventuele meubels

4: Opzetten van de wallfix met een roller, kwast of spuit.

5: Opzetten van de wallprim met een roller

6: Aanbrengen van de Marrakech Walls met een blokkwast

7: Het nabewerken van de Marrakech Walls met een spatel

8: Afplaktape verwijderen en het gereedschap opbergen

9: Een week wachten.

10: Opnieuw afplakken van de vloer en eventuele meubels

11: 2 Dunne lagen Dead flat Eco sealer aanbrengen met de blokkwast.

Conclusie

Het toepassen van muurverf in de badkamer is wel degelijk hygiënisch, als het niet zelfs hygiënischer is. Belangrijk is dat je voor producten kiest die geschikt zijn voor de badkamer zoals de Licetto, Fresco of Marrakech Walls. Als je zelf aan de slag gaat, heb je zelf de leiding wat betreft de tijdsplanning. Je hoeft dus niet te wachten op de vakmensen.

Een badkamer zonder tegels, gebruik speciale verf
Walls: Licetto Cardinal Red
Wij gebruiken cookies op onze website.