De voordelen van krijtverf voor jouw muren of plafond

Krijtverf geeft je een warm gevoel in je huis. Het is een veelgebruikte verf voor muren en wordt gebruikt op meubels voor zijn originele looks. Dit artikel geeft informatie over de eigenschappen, voor- en nadelen en prijzen van deze verf.

Wat zijn de voordelen van krijtverf?

Krijtverf heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere verfsoorten. Onderstaand een aantal voordelen:

  • Krijtverf is een hele matte verf die door zijn matte uitstraling een super mooi eindresultaat geeft
  • Twee lagen krijtverf is voldoende voor een mooie dekkende matte verf laag.
  • Als je krijtverf aanbrengt met een langharige kwast krijg je een authentieke uitstraling.
  • Krijtverf is voor 97% een mineraal product. Het zijn de natuurlijke grondstoffen die de krijtverf uniek maken.
  • Krijtverf heeft een fluweel en poederachtige uitstraling. Waar een normale muur verf veelal een glans heeft, is de Krijtverf een geheel andere verf.
  • Krijtverf aanbrengen is heel eenvoudig. Het is gebruiksklaar in het blik. Twee lagen Krijtverf zijn voldoende op nieuwe en bestaande muren.
  • Gemaakt met 100% natuurlijke pigmenten. Krijtverf van Pure & Original is gemaakt van 100% natuurlijke en organische pigmenten, natuurlijk is krijt een belangrijke grondstof voor deze verf.
  • Door het gebruik van hoogwaardige grondstoffen, heeft de krijtverf van Pure & Original een zeer diepe intense en volheid van kleur.
  • Door gebruik te maken van natuurlijke pigmenten is Krijtverf een milieuvriendelijk type muur verf.
  • Krijtverf is erg gebruiksvriendelijk. Krijtverf is heel eenvoudig met een verfroller en/of kwast aan te brengen. Krijtverf gemakkelijk te verwerken met een kortharige roller. Krijtverf aanbrengen kan zonder primer.
Wall: Skin Powder Classico chalk based paint Wall behind bookshelf: Similar to Havana Yellow

Wat zijn de nadelen van krijtverf?

Krijtverf heeft eigenlijk geen nadelen! Het enige nadeel is, dat als je er eenmaal mee gewerkt hebt, je niets anders meer wilt! Niet alleen vanwege de unieke kleuren maar zeker ook door de verwerking. Krijtverf is geen schoolbordverf. Ook al doet de naam dit wel vermoeden.

Is krijtverf vlekgevoelig?

Krijtverf is licht afwasbaar matte verf. Wil je het in de keuken toepassen? Dan raden wij je de Licetto muur verf van Pure & Original aan. Dit type muurverf is ook een matte maar echt supergoed reinig baar.

Relatief hoog prijskaartje

Is krijtverf duur? Dat valt echt reuze mee. Krijtverf heeft een hoog rendement +- 1 op 10. Terwijl andere verf slechts 1 op 5 behaald. Het schilderen van muren wordt ook nog eens veel strakker.

Wat kost krijtverf?

Krijtverf is geen dure verfsoort. Schilderen met een andere verf op steenachtige ondergronden vraagt vaak om meer materiaal. Dus minder m2 behandelen, aan specifieke oppervlakte gebruiken met meer als een ander type verf dan krijtverf .

Natural Ground, Clear Amber, Keyan Copper, Poetic Blue, Courtly Rose, Libo Bay

Waarom krijtverf van Pure & Original?

Krijtverf heeft een authentieke uitstraling, de verf is door de jaren heen, een populaire verfsoort geworden. Krijtverf aanbrengen gaat als een gewone muurverf. Krijtverf kan prima over glasweefsel behang worden aangebracht.

Kwaliteitsproduct en op ambachtelijke wijze geproduceerd

Krijtverf is een echt top-product. Onze krijtverf is licht afwasbaar en heeft een authentieke look. De muren kun je bekleden met behang maar je kunt ze ook schilderen met deze matte verf. Een ander alternatief voor je muren is kalkverf.

Ontvang een gratis kleurenkaart

Via onze website kun je een kleurenkaart met krijtverf stalen aanvragen. Hier staat ook een kalkverf staal op. Er zijn ook A5 krijtverf kleurstalen te bestellen.

Krijtverf kopen bij Pure & Original Van Losenoord

Krijtverf gebruik je in je hele huis. Wij hebben een krijtverf kleurtester muurverf van 250ml waarmee je goede indruk krijgt van de kleuren. Wij zijn echte verfmensen, wij geven informatie muren en houtwerk. De krijtverf verkrijgbaarheid bij ons is groot. Alle krijtverf en kalkverf zijn uit voorraad leverbaar. Naast Krijtverf hebben wij ook kalkverf en behang in onze collectie. Kalkverf is een vlekkerige verf met kalk in plaats van krijt.

Wij gebruiken cookies op onze website.